19.2.22

"Euroferry Olympia": Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους...


Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενος στο πλοίο "Euroferry Olympia", δήλωσε στον Γιώργο Αυτια (ΣΚΑΪ)  ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Οπως είπε, ακόμα καίνε μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και... αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκυθεί στο ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά δε στους Έλληνες που αγνοούνται, σύμφωνα με τον υπουργό, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα...


Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση καθώς από τη φωτιά αναπτύσσεται θερμοκρασία η οποία φτάνει έως και τους 500 βαθμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τρεις πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που διέσωσαν τους δύο ανθρώπους χθες νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, καθώς είχαν εισπνεύσει για περισσότερες από τρεις ώρες τους καπνούς της φωτιάς. Από τους διασωθέντες, νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας επιβάτης του πλοίου...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: