13.2.22

Δολοφονία Άλκη: «Κλειδί» τα ευρήματα του DNA...


Μπαράζ λουκέτων σε συνδέσμους οπαδών.
Η τελευταία απολογία...

Τους χρήστες των φονικών όπλων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, αναζητά στα ευρήματα της εξέτασης DNA η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να «κλειδώσει» το ρόλο και το βαθμό συμμετοχής καθενός εκ των 10 προφυλακισθέντων για την υπόθεση.

Η...

εξέταση DNA έχει τροφοδοτήσει ήδη την αστυνομική έρευνα με νέα στοιχεία -αλλά και νέα ερωτηματικά- κι ενώ οι κατηγορούμενοι αλληλοκατηγορούν ανοιχτά ο ένας τον άλλο υπό το βάρος των επικείμενων ποινών για τη δολοφονική επίθεση κατά του νεαρού φοιτητή.

Γενετικά ίχνη

Πληροφορίες που επικαλείται το «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και αφορούν στην εξέταση των ιχνών αίματος αφενός από την λεπίδα του δρεπανιού και της λαβής και αφετέρου σε δείγμα από το κουμπί αναδίπλωσης της λαβίδας μήκους 23 εκατοστών, θέλουν να έχουν βρεθεί στοιχεία που οδηγούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν πιάσει το φονικό όπλο το μοιραίο βράδυ, αποκρυσταλλώνοντας παράλληλα το τοπίο αναφορικά με το ποιοι μπορεί να βρίσκονταν σε ένα από τα αυτοκίνητα της επίθεσης.


Επιπλέον, από την ανάλυση στην λεπίδα του φονικού δρεπανιού και στο κουμπί αναδίπλωσης της λεπίδας, βρέθηκε DNA του 19χρονου Άλκη, ενώ το δρεπάνι εντοπίστηκε στο σημείο της δολοφονίας, δίπλα σε λίμνες αίματος που προκάλεσαν τα φονικά χτυπήματα. Γενετικά ίχνη υπάρχουν και στην μονωτική ταινία της λαβής του δρεπανιού, που ανήκει σε ένα από τα θύματα της επίθεσης.


Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές εκτιμάται ότι το θύμα, είτε πάνω στην πάλη άγγιξε το δρεπάνι, είτε μετά την επίθεση που δέχτηκε φροντίζοντας τον φίλο του που αιμορραγούσε, πέταξε το δρεπάνι στην γωνιά που βρέθηκε. Η διαδρομή που «ακολούθησε» το φονικό δρεπάνι το μοιραίο για τον Άλκη Καμπανό βράδυ, αποτυπώνεται μέσα από τα δείγματα γενετικού υλικού που εντοπίστηκαν, τα οποία υποβλήθηκαν σε διαδικασία απομόνωσης και ποσοτικοποίησης γενετικού υλικού (πυρηνικού DNA), το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με τη μέθοδο προσδιορισμού τύπου αυτοσωμικών STR.

Άγνωστο DNA στο ΙΧ

Εκτός από τα φονικά όπλα, στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάστηκαν τα νύχια του δολοφονημένου 19χρονου, καθώς και τα ίχνη αίματος τόσο στην πόρτα του συνοδηγού, όσο και στα πατάκια του συνοδηγού και των πίσω θέσεων του λευκού Citroen του 23χρονου Αλβανού Afxentos Carciu.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάλυση DNA έδειξε μόνο γενετικό υλικό του 19χρονου Άλκη. Από τα ίχνη αίματος, ωστόσο, στην χειρολαβή του αυτοκινήτου, φάνηκε ότι ανήκει σε άγνωστο για την ώρα άνδρα. Η εξέταση, όμως, του DNA και των υπολοίπων κατηγορούμενων αναμένεται να δώσει ώθηση στην ταυτοποίηση. Παράλληλα, στο πατάκι του τρίτου αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση. Αντίθετα, σε αυτά τα δείγματα δεν εντοπίστηκε το DNA του 23χρονου Afxentos Carciu, του πρώτου συλληφθέντα για την υπόθεση που οδήγησε στην εξιχνίαση και των υπολοίπων συμμετεχόντων.

Η τελευταία απολογία

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού αναμένεται να δουν το φως αύριο, Δευτέρα, οπότε και θα περάσει το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής, Ρότζερς Ντεμιράζι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο και δε χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα. Στον αντίποδα, ο συνήγορος του, Παρασκευάς Σπυράτος, γνωστοποίησε, μιλώντας στο Mega, πως ο εντολέας του είδε «ποιος χρησιμοποίησε το δρεπάνι, θα τους κατονομάσει και θα έχει συνεπή στάση».

Μπαράζ λουκέτων Σφραγίστηκαν το Σαββατο 11 γραφεία - εντευκτήρια Λεσχών φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που λειτουργούσαν χωρίς προβλεπόμενη - απαιτούμενη άδεια αρμόδιας Αρχής.

Η προαναφερόμενη ενέργεια έγινε έπειτα από αποφάσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Λαγκαδά, Δέλτα, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου και Πυλαίας - Χορτιάτη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των αστυνομικών αρχων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: