20.2.22

Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος Ελλάδας..


Ματς από άλλες ένδοξες εποχές μας χάρισαν οι δύο «αιώνιοι» στο Ηράκλειο με τους ερυθρόλευκους να κατακτούν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς νικώντας με 73-81. Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι δύο ομάδες διαφήμισαν το μπάσκετ, πάλεψαν πολύ για τη νίκη και... πρόσφεραν αρκετές ανατροπές.

Επέστρεψε από το -12 για να κατακτήσει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός, τρομερό επιθετικό μπλακ άουτ για τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ έδωσαν τη νίκη στους Πειραιώτες, με τους Νέντοβιτς και Παπαγιάννη να είναι οι πρωταγωνιστές των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου πήρα διαφορά ασφαλείας δείχνοντας ότι θα κατακτήσει και αυτό το Κύπελλο. 


Ωστόσο, το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καταστροφικό για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, που σκόραρε μόνο με βολές. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση με μπροστάρη τον MVP Ντόρσεϊ και άξιους συμπαραστάτες τους Βεζένκοφ και Γουόκαπ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι πόντοι του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο ήρθαν δυόμισι λεπτά πριν από τη λήξη του ματς, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ήδη μια διαφορά ασφαλείας, έκαναν καλή διαχείριση του αποτελέσματος και του χρόνου και έφτασαν σε εγχώριο τίτλο μετά από καιρό.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 45-39, 67-58, 73-81



Δεν υπάρχουν σχόλια: