Τα διάστημα που μεσολάβησε από την αποπομπή Λιβανού μέχρι να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του, ως είθισται έγινε χαμός στην ονοματολογία. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τα ονόματα που «ακούστηκαν» ως αντικαταστάτες, καθώς όπως αποδείχθηκε δεν είχαν κανένα αντίκρισμα.
Eχει αξία να... σημειωθεί ότι άπαντες έψαχναν τον αντικαταστάτη του Λιβανού εκτός του υπάρχοντος υπουργικού, με τον Μητσοτάκη να κάνει τελικά την έκπληξη και να μετακινεί έναν υφυπουργό σε θέση υπουργού.
Η απόφαση έχει σαφώς και πολιτικά μηνύματα: ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να χαλάσει κάτι από την τρέχουσα και διαμορφωθείσα ισορροπία. Ακόμη και η θέση που έμεινε κενή από τη μετακίνηση Γεωργαντά καταργήθηκε και δεν ανέλαβε κάποιος βουλευτής.
Οχι γιατί δεν υπήρχαν υποψήφιοι, αλλά προφανώς ο Μητσοτάκης δεν ήθελε καθόλου να ανοίξει η συζήτηση «γιατί αυτός και όχι εγώ».
Τα παραπάνω δείχνουν πως ο πρωθυπουργός δεν είναι σε μουντ ανασχηματισμού και δεν θέλει να πειράξει απολύτως τίποτε από την κυβέρνησή του, με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει αυτό.
Το αν θα κάνει πριν από τις εκλογές αυτό θα εξαρτηθεί από τον χρόνο των εκλογών. Εάν γίνουν του χρόνου, τότε δύσκολα μπορεί να αντέξει το ίδιο σχήμα ένα ακόμη έτος.
Αν όμως γίνουν νωρίτερα, είναι πιθανό να πάμε σε εκλογές με το υπάρχον σχήμα...
Θεωρείο - Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου