7.2.22

«Πάρε πίσω την εκλογή από τη βάση...


...και δε θα σε αμφισβητήσουμε…»...

Μία αποστροφή των κορυφαίων στελεχών της «Ομπρέλας» στο κείμενο που έδωσαν προχθές στη δημοσιότητα ως «συμβολή» ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΙΖΑ συζητείται εντόνως στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. 

Συγκεκριμένα, στο σημείο που τα... στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν τη διαφωνία τους για την πρόταση Τσίπρα περί εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται τα εξής: «ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!! Λάθος πρόταση, σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο. Η ανάγκη όντως υπάρχει. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει κόμμα μαζικό και λαϊκό. Ταυτόχρονα, κόμμα επιτελικό και δημοκρατικό. Κόμμα συμμετοχικό, κόμμα με στέρεη σύνδεση με την κοινωνία για να την εκπροσωπήσει. Κόμμα ανεκτικό, πλουραλιστικό για να συνθέσει. Κόμμα με ενεργά μέλη όχι μόνο στις εσωκομματικές λειτουργίες, αλλά κυρίως στους κοινωνικούς χώρους που ανήκουν. Κόμμα συλλογικής συναπόφασης και συλλογικής ευθύνης. 

Κόμμα ενωμένο και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες που δεν αναζητά νέο ηγέτη μετά από κάθε εκλογική ήττα, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.». Ειδικά αυτή η τελευταία φράση, για πολλούς, σηματοδοτεί ένα έμμεσο σήμα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς την ηγεσία της Κουμουνδούρου ότι ουδείς έχει πρόθεση να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμη κι αν ηττηθεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση -όποτε κι αν γίνει αυτή. 

Μάλιστα, κατά τους ίδιους πολιτικούς παρατηρητές, αυτή η διαβεβαίωση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μία προτροπή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν χρειάζεται να δρομολογήσει την αλλαγή του τρόπου εκλογής αρχηγού, επειδή δεν χρειάζεται να φοβάται τίποτα. 

Πάντως, συνομιλητές του Neo στους κόλπους της Ομπρέλας επιμένουν ότι πρόκειται για μία αμιγώς πολιτική αναφορά που δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με οτιδήποτε άλλο. Και ο νοών, νοείτω…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: