10.2.22

Νέο κυνήγι μαγισσών, απειλές κατά δικαστών...


Άντα Ψαρρά

Από την ώρα που ψηφίστηκε, με τις γνωστές εξωθεσμικές προτροπές ομάδων «αγανακτισμένων» μπαμπάδων, ο Νόμος Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια, πολλαπλασιάστηκαν τα φαινόμενα επιθετικών και βίαιων κακοποιητικών ενεργειών εναντίον γυναικών μητέρων. Κανείς δεν ισχυρίζεται, βέβαια, ότι η μεγάλη αύξηση των γυναικοκτονιών ή των άλλων ακραίων πράξεων... δολοφονικής βίας είναι επακόλουθο του Νόμου.

Αυτό όμως που προκύπτει αβίαστα είναι ότι, πέραν των ικανοποιημένων και οικονομικά εύρωστων μπαμπάδων, που με δικαστικές αποφάσεις απομακρύνουν τα παιδιά από τις μητέρες τους, θεριεύει το κήρυγμα βίας και απειλών και κατά των δικαστών που «τολμούν» να στερήσουν ένα παιδί από πατέρα, ακόμα κι αν αυτός έχει κακοποιήσει τη μητέρα ή και το ίδιο το παιδί.

Οι ίδιοι οι «εκατοντάδες» ανώνυμοι κυρίως σχολιαστές της διαβούλευσης, τώρα, έχουν επιδοθεί όχι μόνο στο κυνήγι γυναικών αλλά και στο κυνήγι δικαστικών. Τα κοινωνικά δίκτυα γεμίζουν με αποτρόπαιες, ακόμα και επώνυμες απειλές, αλλά φυσικά ούτε τα fb ούτε οι λογαριασμοί στο twitter πέφτουν... ξαφνικά, όπως συμβαίνει με κάποιους που τολμούν να σχολιάσουν καυστικά την κυβέρνηση των αρίστων. Αλίμονο! Οι ενώσεις των αγανακτισμένων μπαμπάδων είναι αξιόλογη δεξαμενή ψήφων.

Στα κοινωνικά δίκτυα
Στις 6 Φεβρουαρίου, αναρτήθηκε στα συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα απόφαση - οδηγός για τους «αγανακτισμένους»: «Εξασφαλίσαμε και αναρτούμε απόσπασμα - υπόδειγμα πειθαρχικής αναφοράς, απευθυνόμενο στην πρόεδρο του 3μελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων, στον Αρειο Πάγο, κατά της δικαστικής λειτουργού που επέβαλε προσφάτως παράνομα και με συνοπτικές διαδικασίες περιορισμό επικοινωνίας, περιφρονώντας επιδεικτικά τις κείμενες διατάξεις του νέου μας Νόμου. Προς παραδειγματισμό όσων ακόμα το σκέφτονται να τα βάλουν με το Δικαστικό Σώμα και όσους εξ αυτών τους στερούν βάναυσα και παράνομα τα παιδιά τους».

Στη συνέχεια, με πίστη στην αμεροληψία της προέδρου του Αρείου Πάγου, δίνονται οδηγίες για τη σύνταξη παρόμοιων καταγγελιών, εν μέσω επιδοκιμαστικών σχολίων:

► «Μια διευκρίνιση/ερώτηση αν γνωρίζει κανείς να απαντήσει. Επειδή επικοινώνησα πρόσφατα με την Εισαγγελία Αρείου Πάγου και η απάντησή τους για το πού μπορεί να γίνει καταγγελία κατά δικαστή ήταν ότι οι αναφορές/καταγγελίες κατά δικαστή γίνονται στον Προϊστάμενο του οικείου του Πρωτοδικείου και ενημερώνεται για αυτήν και ο επιθεωρητής (ο οποίος είναι υποχρεωτικά Αρεοπαγίτης), γνωρίζουμε πώς ακριβώς έγινε αυτή η καταγγελία η οποία φαίνεται να έχει γίνει απευθείας στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου; Είναι άλλη η διαδικασία από αυτή που με ενημέρωσαν;»

► «Ολοι οι Ελληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Θεμέλιο του Συντάγματος. Οποιος νομίζει κάτι διαφορετικό ας πάει σπίτι του. Αρκετά ανεχόμαστε την παρακμή και τη μισανδρία με πρόσχημα και μανδύα δικαστικές αποφάσεις από φυλετικά διαστρεβλωμένες απόψεις δήθεν βιοκοινωνικής υπεροχής. Είναι πολύ σημαντικό να βγει ένας οδηγός, ώστε όλοι να μπορούμε να καταγγείλουμε δικαστές». Τα σχόλια συχνά «αγριεύουν» κι άλλο:

► «Εγώ το λέω ότι δυστυχώς είμαι βέβαιος ότι κάποιος θα ξεφύγει και θα αρπάξει καμιά καραμπίνα... Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να κατηγορήσεις την απόγνωση ενός ατόμου εφόσον έχει απογοητευτεί πλήρως και έχει δικαστεί αδίκως από το σύστημα... Αν η πολιτεία δεν λάβει μέτρα, είναι θέμα χρόνου να έχουμε προβλήματα».

► «Εχει γίνει ήδη Και σίγουρα όσοι πήραν όπλο ή μαχαίρι δεν ήταν ανισόρροποι. Απελπισμένοι ήταν και από την αδικία θόλωσε και σίγουρα τους έστριψε και λίγο. Γιατί αν μπορούσε να καταλάβει ότι θα έμπαινε μέσα και τα παιδιά θα μεγάλωναν σε ίδρυμα ή σε συγγενείς και ίσως δεν θα τα ξανάβλεπε ποτέ ίσως να μην το έκανε. Ο αστυνομικός στην Κηφισιά (σ.σ.: αναφέρεται στον αστυνομικό που εκτέλεσε τη γυναίκα του και μια φίλη της το 2020) που η άλλη του πήρε τα παιδιά και τα έστειλε στη Θήβα στη μάνα της. Το περιστατικό στο Βόλο που του έλεγε ότι δεν θα τα ξαναδεί ποτέ τα παιδιά του (ναι, μπορεί να μην έστεκε καλά, αλλά μπορεί να μην ήταν επικίνδυνος για τα παιδιά του). Αν ήξεραν οι αποξενώτριες ότι τιμωρείται η απάτη στο δικαστήριο (με ψεύτικα στοιχεία) και ότι αν αποξενώνουν θα μπαίνουν μέσα, δεν θα το έκαναν».

Ενδεικτικό για το θέμα με όλες τις απειλητικές αναφορές και σε δικαστικούς είναι το ρεπορτάζ της Φωτεινής Λαμπρίδη στο TVXS 4.2.2022 από το οποίο και αντιγράφουμε δυο σχόλια για τη δικαστικό-«αποξενώτρια»: «Να μας πείτε τη διεύθυνση της προέδρου να της στείλουμε καμιά πάστα!!!», «Μπράβο στον πατέρα που κυνηγάει αυτή τη δημόσιο υπάλληλο, η οποία καταχράζοντας την εξουσία της προκαλεί διάκριση για ακόμα μια φορά. Μόνο όταν νιώσουν οι “λειτουργοί” ότι δεν μπορούν να γράφουν τους πάντες στα μέζεά τους θα στρώσει η κατάσταση. Κυνήγι μέχρι να βγεί ο ήλιος από τη Δύση»

«Στοχοποιούν γυναίκες και παιδιά»

Ζητήσαμε ένα σχόλιο από τη δικηγόρο Φανή Γιωτάκη (μέλος της νομικής πρωτοβουλίας «Νομικά Θέματα Συνεπιμέλειας»):

Η ατελέσφορη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναμορφώσει το οικογενειακό δίκαιο με τις πρόσφατες τροποποιήσεις που επέφερε ο νόμος 4800/2021 «ξύπνησε» δολοφονικά ένστικτα σε ομάδες ατόμων υπέρμαχων της αναγκαστικής συνεπιμέλειας. Πέρα από τις προγραφές δικαστών για μη αρεστές δικαστικές αποφάσεις που εκτοξεύουν οι ομάδες αυτές ανερυθρίαστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες έχουμε πληροφορηθεί εδώ και καιρό, βλέπουμε να νομιμοποιούν και να προαναγγέλλουν την «αυτοδικία» και τις γυναικοκτονίες. Δεν μου αρέσει η δικαστική απόφαση και νομιμοποιούμαι να πάρω το όπλο και να δολοφονήσω την αποξενώτρια μητέρα των τέκνων μου, αφού το νομικό σύστημα δεν μου εξασφαλίζει όλα όσα επιθυμώ.

Σε μια περίοδο που τα εγκλήματα της έμφυλης βίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, μιας βίας που αγγίζει κυρίως τις γυναίκες, παρακολουθούμε φαύλα πρόσωπα να στοχοποιούν γυναίκες και παιδιά (που εμμέσως τα καθιστούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας). Είναι σαφές ότι το νέο οικογενειακό δίκαιο δεν κινείται προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης των φαινομένων αυτών. Τουναντίον...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: