11.2.22

Υποκρισία, κυνισμός, εμπαιγμός...


Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με την ακρίβεια: στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα καύσιμα, στον μισθό που δεν αρκεί για να βγει ο μήνας. Και η κυβέρνηση υποτιμά συστηματικά τη νοημοσύνη του.

Οι ανατιμήσεις στο ρεύμα ξεκίνησαν το καλοκαίρι, με το καρτέλ των παρόχων να κερδοσκοπεί ανενόχλητα με τον καύσωνα. Ο... υπουργός Ανάπτυξης εξηγούσε ότι οι ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις τιμές στην κατανάλωση. Κυβερνητικοί αρμόδιοι έλεγαν ότι το φαινόμενο της ακρίβειας είναι παροδικό και συνεπώς δεν χρειάζονται ενέργειες για την αντιμετώπισή του.

Σήμερα η κατάσταση είναι ανυπόφορη για τα τη μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών.

Κι όμως, υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν. Η προσωρινή μείωση του φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι ένα βασικό μέτρο που η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει.

Ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα του 2013 και υπάρχει μόνο μια γενικόλογη εξαγγελία για την αύξησή του τον Μάιο. Για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας δεν γίνεται τίποτα. Κι από τις ελάχιστες φοροαπαλλαγές που δόθηκαν ωφελούνται κυρίως οι έχοντες.

Αλλού μπαίνουν ακόμα και έκτακτοι φόροι σε εταιρείες που υπό τέτοιες συνθήκες εμφανίζουν μεγάλα κέρδη. Εδώ η κυβέρνηση κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Υποκρισία, κυνισμός, εμπαιγμός και τακτοποίηση των κολλητών στο Δημόσιο με 8 χιλιάρικα τον μήνα.  Ό,τι προλάβουν μέχρι να ξεσπάσει η συσσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: