3.2.22

Ρωγμές στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο...


Το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα που παράγεται από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ και Ν.Δ. – Βενιζέλου είναι πως για πρώτη φορά από το 2019 υπάρχει σαφές ρήγμα στο λεγόμενο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. 

Ο κ. Βενιζέλος, το... προηγούμενο διάστημα έως και τις εκλογές του ’19, στρεφόταν σταθερά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τους τελευταίους δύο μήνες ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα το «ρήγμα» των τελευταίων ημερών με αφορμή τη Novartis, προκαλώντας ρωγμές και στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Μπορεί αυτό όμως να αποτελέσει πρόβλημα για την κυβέρνηση;

Δεύτερος γύρος

Η ερώτηση είναι θεωρητική και η απάντηση θα φανεί στην πράξη. Επειδή, ωστόσο, στο Μαξίμου πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, η στρατηγική που ακολουθούν είναι η συντήρηση αυτού του μετώπου. Αφενός ταυτίζουν το ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι κεντρώοι ψηφοφόροι να μείνουν μακριά από το «νέο ΠΑΣΟΚ». 

Αφετέρου «φτιάχνουν» από τώρα τον δεύτερο γύρο εκλογών. Eνα ΚΙΝΑΛ που θα είναι ψηλά στις πρώτες εκλογές αποτελεί κίνδυνο περαιτέρω συσπείρωσης ψηφοφόρων. Ενα ΚΙΝΑΛ πιο χαμηλά θα είναι ακίνδυνο, καθώς στις δεύτερες εκλογές το ερώτημα θα είναι καθαρό: «Μητσοτάκης ή Τσίπρας». 

Το Μαξίμου ποντάρει πως τότε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που μπορεί να έχει θολώσει, θα ενεργοποιηθεί ξανά και θα δώσει αυτοδυναμία στη Ν.Δ., που όπως δείχνουν οι μετρήσεις είναι στόχος εφικτός...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: