15.2.22

Προσκλητήρια Τσίπρα και νουθεσίες Μητσοτάκη...


Αποφασισμένοι να διατηρήσουν τις μεγάλες αποστάσεις που τους χωρίζουν από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας για ακόμη μια φορά τη μομφή που τους προσάπτουν περί ίσων... αποστάσεων από Πειραιώς και Κουμουνδούρου, εμφανίζονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι πρόσφατες συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, τις τεράστιες διαφορές πολιτικής αντίληψης και θέσεων που τους χωρίζουν, ενισχύοντας παράλληλα τη δική τους γραμμή της αυτονομίας, των τεκμηριωμένων προτάσεων και της απόρριψης ενός τεχνητού κλίματος πόλωσης και τοξικότητας το οποίο, όπως σημειώνουν, δημιουργούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι άκρως ενδεικτικά τα όσα σχολίαζαν με επικριτικό ύφος για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ και την επανάληψη των προσκλητηρίων για συμπόρευση των δύο κομμάτων μετά τις εκλογές. «Οταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης, επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή», τόνιζαν με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ενώ για την «ανώνυμη» αναφορά του σε μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις πρόσθεταν με νόημα ότι τόσο το ΑΣΕΠ όσο και η «Διαύγεια» «έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε» και στη συνέχεια η Ν.Δ. προσπάθησε να καταργήσει. «Οσο για την αξιοπιστία, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, είναι όσα πολέμησε όταν κυβέρνησε», υπογράμμιζαν στο ίδιο πνεύμα, αντιπαραβάλλοντας τη σοσιαλδημοκρατική πρόταση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., η οποία «δίνει λύσεις αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό απέναντι στον αδιέξοδο λαϊκισμό».

Παρομοίως, με καυστικό τρόπο αντιμετώπισαν την τηλεοπτική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις νουθεσίες του για το ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά και όσα είπε για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική τού «βλέποντας και κάνοντας», χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, ενώ απαντώντας στην κριτική του πρωθυπουργού περί τσιτάτων χωρίς περιεχόμενο, υπενθύμισαν κωδικοποιημένα τις προτάσεις τους, που περιλαμβάνουν τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, την αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, την επαναφορά μιας μορφής του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, «ώστε να μην έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη και για να ανακουφιστούν άμεσα οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις». Τέλος, καταλόγισαν τόσο στον κ. Μητσοτάκη όσο και στον κ. Τσίπρα ότι συνεχίζουν να κρατούν «ίσες αποστάσεις» από τον Κώστα Καραμανλή...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: