8.2.22

Δεν τον έσωσε η προσωπική φιλία...


Για τους παροικούντες τη νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ ήταν γνωστή η προσωπική φιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σπήλιο Λιβανό, ήδη από την εποχή του… Κολεγίου Αθηνών. Ωστόσο, αυτή η ζεστή σχέση που έχουν κατοχυρώσει εδώ και αρκετά χρόνια οι δύο πολιτικοί δεν ήταν αρκετή, όπως αποδείχθηκε, για να σώσει τον... τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Παρότι είναι σαφές ότι η επονείδιστη αποπομπή του από την κυβέρνηση θα τού δημιουργήσει και πρόβλημα εκλογιμότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τού δείξει την πόρτα της εξόδου, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση είναι σε ευάλωτη φάση τώρα και δεν μπορεί να «σηκώσει» έναν χαμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό. 

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, το Μαξίμου κινήθηκε αστραπιαία πριν καν διασπαρεί στα social media το επίμαχο βίντεο, ενώ έχει τη δική του σημασία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το «βασάνισε» αρκετά: είναι χαρακτηριστικό πως όταν τηλεφώνησε στον Λιβανό -που βρισκόταν σε αποστολή του υπουργείου στο Στρασβούργο- δεν τού είπε τι σκέφτεται, παρά όταν η τηλεφωνική συνομιλία ολοκληρώθηκε, ο πρωθυπουργός δεν είχε ανταποκριθεί θετικά στην διαβεβαίωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι «αν δημιουργώ οποιοδήποτε πρόβλημα στην κυβέρνηση, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σου», όπως φέρεται ειπών στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αντιθέτως, ο Μητσοτάκης έκλεισε το τηλέφωνο αφήνοντας την εντύπωση στον Λιβανό ότι μπορεί και να τη γλίτωνε. Όμως, αμέσως μετά επικράτησαν άλλες σκέψεις…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: