8.2.22

Τρικυμία στο Μαξίμου...


Το περασμένο καλοκαίρι κάηκε η μισή Ελλάδα, με την Εύβοια να έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή. Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ούτε έναν υπεύθυνο για τη... συγγνώμη που υποχρεώθηκε να πει.

Κανένας δεν χρεώθηκε την ευθύνη και κανένας δεν παραιτήθηκε.

Εδώ και δύο χρόνια η πανδημία θερίζει τη χώρα. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 24.000. Μια ολόκληρη πόλη, περίπου σαν την Ελευσίνα, έχει αφανιστεί. Αλλά η κυβέρνηση θεωρεί πως τα έχει κάνει όλα καλά μολονότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στενάζει αβοήθητο και ο προϋπολογισμός για την Υγεία μειώθηκε κατά 820 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η ακρίβεια, που η κυβέρνηση εξακολουθεί να τη θεωρεί πρόσκαιρη, εξανεμίζει το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών.

Πριν από λίγες ημέρες η κακοκαιρία «Ελπίδα» έπληξε την Αττική και διέλυσε το κράτος. Ο πρωθυπουργός ξαναθυμήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά πάλι δεν ήταν σε θέση να υποδείξει κάποιον υπεύθυνο από τους υφιστάμενούς του για το φιάσκο που πλήρωσαν ακριβά οι πολίτες. Κανείς δεν παραιτήθηκε, κανείς δεν αποπέμφθηκε.

Αν όλα αυτά δημιουργούν την εντύπωση πως ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι αναίσθητοι, η χθεσινή επίδειξη ευαισθησίας -με την αποπομπή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού και τη διαγραφή από τη Ν.Δ. του δημάρχου Σπάρτης Π. Δούκα για όσα έγιναν με τις φωτιές στην Ηλεία το 2007 και την ψηφοθηρία που ακολούθησε- φανερώνει ότι στο μέγαρο Μαξίμου επικρατούν απόλυτη σύγχυση και «τρικυμία εν κρανίω». Ειδικά στον επικεφαλής.

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν επιδεικνύοντας ευαισθησία για κάτι που έγινε πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν σήμερα; Είναι έξω, λέει, από το αξιακό σύστημα του πρωθυπουργού η κυνική παραδοχή της ψηφοθηρίας από τον Π. Δούκα και η επικρότησή της από τον Σπ. Λιβανό.

Αλλά τότε γιατί ζήτησε να αποζημιωθούν από την εταιρεία με 2.000 ευρώ οι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό; Πού βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στην ψηφοθηρία και στο αντίθετό της; Στα 1.000 ευρώ παραπάνω που δόθηκαν ως αποζημίωση στους πληγέντες το 2007;

Μάταια ο Κυρ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του καταφεύγουν σε ανέξοδες ευαισθησίες και σε φτηνά κόλπα. Κανέναν δεν ξεγελούν. Αλλά είναι η μοίρα του πνιγμένου να πιάνεται από τα μαλλιά του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: