3.2.22

Οικονομικό βαρίδι…


«Οικονομικό βαρίδι», τα πάλαι ποτέ «περήφανα γηρατειά». Αυτό θα πρέπει να σκεφτόταν ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, όταν σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης να φορολογήσει τώρα τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές των κυρίων συντάξεών τους, που δεν φορολόγησε τότε, για να... τους χρυσώσει το χάπι, όπως λέει, τονίζει ότι «για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι συνταξιούχοι της χώρας είναι οικονομικό βαρίδι».

Εξηγώντας ότι έναν χρόνο μετά την κατβολή τους και έξι χρόνια μετά τις περικοπές, οι συνταξιούχοι καλούνται να επιστρέψουν 25-55% των αναδρομικών που έλαβαν, όχι με αυτοτελή φορολογικό συντελεστή, αλλά με βάση την κλίμακα φορολογίας και αφού πρώτα τα αναδρομικά προστεθούν στα εισοδήματά τους για έτος κατά το οποίο καταβλήθηκαν. 

«Ενημερώνουμε την κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες. Έχουν αξιοπρέπεια και έχουν προσφέρει πολλά χρόνια δουλειάς στην πατρίδα», λέει, σημειώνοντας ως αυτονόητο πως όταν το κράτος περικόπτει παρανόμως συντάξεις και δώρα το 2015 και επιστρέφει τα χρήματα το 2020, οφείλει, όπως εισπράττει με τόκο, να τα επιστρέφει εντόκως. 

Όσο για την στοχοποίηση του κοινωνικού κράτους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία διαπιστώνει, καταλήγει πως το κόμμα του είναι απέναντι και ιδεολογικά και αξιακά...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: