24.2.22

Η ΝΔ πάει προσυνέδριο...


Παρά τις αντίθετες εισηγήσεις που έλεγαν να εστιάσει στα «μετα-συνέδρια», η Ν.Δ. αποφάσισε να βάλει στο φουλ τις μηχανές της με προσυνέδρια από τον Μάρτιο. 

Η απόφαση ελήφθη χθες και σύμφωνα με πληροφορίες «κλείδωσαν» τρία –ίσως τέσσερα– προσυνέδρια που... θα στρώσουν τον δρόμο προς το κεντρικό του Μαΐου. 

Τα προσυνέδρια θα αρχίσουν από τη Θεσσαλονίκη στις 10/3 με θεματική ενότητα τη φορολογία, την οικονομική πολιτική και τα μεγάλα έργα υποδομής. Θα συνεχιστούν στις 2/4 στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τη ναυτιλία και εν συνεχεία η κυβερνώσα παράταξη θα πάει Πάτρα, όπου το προσυνέδριο θα έχει θέμα την παιδεία, την επαγγελματική εκπαίδευση και την ψηφιακή επανάσταση. Αναζητείται χρόνος μήπως γίνει προσυνέδριο και στη Λάρισα.

Στα «κάστρα»

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποφάσισε «συναντήσεις», όπως μου το έθεσε αρμόδια πηγή, και στην Αττική. Πρόκειται κυρίως για λαϊκές περιοχές όπου η Ν.Δ. στις εκλογές του 2019 δεν είχε πάει ιδιαίτερα καλά: Νίκαια, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Βύρωνας, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι. 

Σημαντική σημείωση που δείχνει πώς δουλεύει η Ν.Δ.: στους 5 από τους 6 δήμους εκλέγονται δήμαρχοι μη Ν.Δ. Στη Νίκαια εκλέγεται δήμαρχος πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ, στην Πετρούπολη ΚΚΕ, στον Βύρωνα ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Ιωνία πρώην ΠΑΣΟΚ και στο Χαλάνδρι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: