4.2.22

Βρήκαν το πρόβλημα!...


Δυο πρωτοσέλιδα, με γραμματοσειρά  και μέγεθος τίτλου που βγάζει μάτι, προσέγγισαν άριστα («άριστα»!) το πρόβλημα της οπαδικής βίας και άγγιξαν σοβαρά την αιτία της: ΑΛΒΑΝΟΣ ο δολοφόνος του Άλκη! 

Φυσικά, η εθνικότητα των φονιάδων δεν είχε υπερτονιστεί με τον... ανάλογο τίτλο «ΕΛΛΗΝΑΣ» στις δολοφονίες του Μπλιώνα, του Φιλόπουλου, του Κωνσταντίνου, του Κατσούλη και άλλων (που θα βρείτε εν συντομία εδώ). 

Ούτε υπερτονίστηκε ότι ΕΛΛΗΝΕΣ σκότωσαν τον ΒΟΥΛΓΑΡΟ Μποζατσίσκι πρόπερσι στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα, δεν γράφτηκε με γράμματα-κάγκελο «ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ το θύμα» στην περίπτωση της δολοφονίας –κυριολεκτικά εν ψυχρώ– του Αφρικανού μικροπωλητή στο Περιστέρι (Ούσε Ογκμπουέφι το όνομά του, έτσι για τιμή στη μνήμη του).

Κατά τα άλλα, με τέτοιες (και δημοσιογραφικές) προσεγγίσεις νομίζουν ότι αποδοκιμάζουν τη γηπεδική βία καταγγέλλοντας. Αλλά αγνοούν (ηθελημένα;) ότι τσουβαλιάζοντας εθνικότητες και λαούς, τροφοδοτούν τη ρατσιστική.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ταυτοποιήθηκαν, λέει η νεότερη είδηση, και οι δύο συνεργοί του δράστη. Αν είναι ημεδαποί, περιμένουμε τους αυριανούς τίτλους, με ίδιο μέγεθος, να το γράφουν. «ΕΛΛΗΝΕΣ»! Δίκαια πράγματα...

harddog-sport.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια: