10.2.22

Δελτίο αλαλούμ...


Αυτό δεν ήταν μόνο επεισοδιακό δελτίο, αλλά λίγο έλειψε να τρελάνει τους τηλεθεατές ότι έβλεπαν... μαγική εικόνα. 

Δεν φταίει, βέβαια, η παρουσιάστρια, Αλεξάνδρα Δουβαρά, αλλά αυτοί που σχεδίασαν και διηύθυναν το δελτίο. 

Εν αρχή, ο Γιάννης Φασουλάς προσπαθούσε κάτι να πει από το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσιάστρια όμως τον διέκοψε για να συνδεθούν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που εκείνη την ώρα έκανε δηλώσεις. Αλλά και ο Οικονόμου δεν... πρόλαβε να αρθρώσει λέξη καθώς η παρουσιάστρια διέκοψε και αυτόν, προκειμένου να συνδεθούμε με την Κροατία, την οποία επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Έλα όμως που δεν είχε αρχίσει ακόμη ο Ελληνας πρωθυπουργός και στο βήμα έκανε δηλώσεις ο Κροάτης πρόεδρος. Εκεί άρχισαν τα ευτράπελα. Η μεταφράστρια πρόλαβε να μεταφράσει τις δύο πρώτες φράσεις του και μετά την ακούσαμε σε άπταιστα ελληνικά, δική μας είναι, να λέει προς πάρα κατεύθυνση ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα. 

Μετά, σε αγγλικά, ζήτησε συγνώμη από τον πρόεδρο της Κροατίας και του είπε να τα λέει πιο αργά γιατί ούτε τον προλαβαίνει, ούτε τον καταλαβαίνει. Ο Κροάτης γύρισε και την κοίταξε θυμωμένος αλλά δεν ξέρουμε τι της είπε στα κροατικά. 

Η Δουβαρά διέκοψε και πάλι απότομα τη σύνδεση και ξανασυνδέθηκε όταν άρχισε να μιλά ο Μητσοτάκης, στα ελληνικά βέβαια, που ο μεταφραστής του Κροάτη προέδρου, τα μετέφραζε ταχύτατα στα κροατικά. 

Μετά από όλα αυτά, ούτε εμείς καταλάβαμε τι είδαμε, τι ακούσαμε, τι έγινε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: