23.2.22

Το ΣτΕ των μουρλών...


“Όταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα, δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα; Πώς θα γίνει... δηλαδή; Και σταματούν τα έργα για φθηνό ρεύμα και μετά γκρινιάζουν γιατί δεν έχουμε φθηνό ρεύμα" απεφάνθη από τηλεοράσεως ο παντογνώστης υπουργός της Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι "γενικά για κάθε πρόβλημα της χώρας μας η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έχει τη βασική ευθύνη”.

Μάλιστα. Καταλάβαμε. Σύμφωνα με τον υπουργό της Ανάπτυξης, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας είναι το τελευταίο καταφύγιο κάποιων μουρλών που αντιμάχονται όσα ο κ. Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του αντιλαμβάνονται ως ανάπτυξη. Διαβάζοντας λίγο πιο προσεκτικά τη δήλωση Γεωργιάδη, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως το πρόβλημα του υπουργού δεν είναι οι μουρλοί που τρέχουν για ψύλλου πήδημα στο ΣτΕ αλλά το ίδιο το ΣτΕ όταν αυτό δικαιώνει τους μουρλούς. Γιατί αν δεν τους δικαίωνε το ΣτΕ, δεν θα εμποδίζονταν τα “έργα” και δεν θα πάγωναν οι “άδειες”. Άρα το πρόβλημα του υπουργού δεν εντοπίζεται στους μουρλούς αλλά στο ΣτΕ. Ναι, εκεί που μέχρι πρότινος προέδρευε και η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας και, σύμφωνα με το ιστορικό της, έχει και αυτή συνδράμει στη δικαίωση κάποιων μουρλών.

Μόνο που το πρόβλημα του υπουργού της Ανάπτυξης και ο τρόπος με τον οποίο το έθεσε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κολακευτικά για το ΣτΕ ο ίδιος ο πρωθυπουργός του είπε προ ημερών στο Μόναχο. Εκτός και εάν στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο μέτρα και δύο γλώσσες για τον ρόλο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι άξιο επαίνων όταν λέει όχι στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τα τηλεοπτικά κανάλια και αντικείμενο χλευασμού από τον κ. Γεωργιάδη όταν δικαιώνει μουρλούς. Διαλέγετε και παίρνετε...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: