16.2.22

Πέθανε από κορωνοϊό ο μεγάλος Βασίλης Μποτίνος...


Δεξί εξτρέμ στη μεγάλη ομάδα της Εθνικής του Νταν Γεωργιάδη και στον Ολυμπιακό του Μπούκοβι...

Στο πένθος βυθίστηκε την Τετάρτη (16/2) η οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρολεύκων» Βασίλης Μποτίνος.

Ο εκλιπών είχε προσβληθεί από κορωνοϊό κάτι που... είχε σαν αποτέλεσμα από τις 9 Ιανουαρίου 2022 να νοσηλευτεί αρχικά στο Κρατικό της Νίκαιας και εν συνεχεία στο ΚΑΤ της Κηφισιάς, όπου και άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Ο Βασίλης Μποτίνος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1944 στο Βόλο και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τον  τοπικό Ολυμπιακό, όπου και αγωνιζόταν ως επιθετικός. Το 1964 και αφού πρώτα είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της ομάδας της Μαγνησίας πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, έπειτα από ενέργειες του τότε αντιπροέδρου της ομάδας Σηφαλάκη, ενώ για την απόκτηση του είχαν ενδιαφερθεί ακόμη ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής.

Στους Πειραιώτες αγωνίστηκε με επιτυχία στην θέση του πλάγιου επιθετικού. Παρέμεινε στους «ερυθρόλευκους» μέχρι το 1971, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός αλλά και οι εξωγηπεδικές παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων είχαν σαν αποτέλεσμα να βάλουν πρόωρο τέλος στην καριέρα του. Το 1972 αγωνίστηκε στην Β΄ Εθνική με την φανέλα του Παναιγιάλειου, ενώ η σεζόν 1973-74 που ήταν και η τελευταία του τον βρήκε στον Πανιώνιο.

Φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος 12 φορές από το 1967 μέχρι το 1969 και πέτυχε 3 γκολ, ενώ κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου των Ενόπλων Δυνάμεων το 1968 και το 1969. Ως παίκτης του Ολυμπιακού κατέγραψε στο ενεργητικό του 140 συμμετοχές και 120 γκολ… 

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: