10.2.22

Περίσσευμα θράσους...


Το μόνο που περισσεύει τελικά σ' αυτή την κυβέρνηση και το μοιράζεται απλόχερα με τους πολίτες είναι το θράσος. Ένα θράσος που ξεπερνά ακόμα και τις τιμές βασικών και κρίσιμων προϊόντων. Γιατί απαιτείται...περίσσευμα θράσους για να μιλάς για κοινωνική πολιτική και μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, την ώρα που έρχεσαι και μειώνεις ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που μοίραζες στους πολίτες για να τα φέρουν βόλτα με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Και θέλει και ακόμα περισσότερο θράσος ώστε η “λίστα Πέτσα” να εξαφανίζει από τα ρεπορτάζ το γεγονός πως η επιδότηση για τον μήνα Φεβρουάριο θα είναι μικρότερη αυτής του Ιανουάριου. Από τα 42 ευρώ του περασμένου μήνα η επιδότηση έπεσε στα 39, αλλά δεν τρέχει και τίποτα.

Και εδώ αντιλαμβάνεσαι πως δεν φτάνει που έχουν αφήσει εκατομμύρια νοικοκυριά στο έλεος της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, αλλά μας δουλεύουν κι από πάνω με τις ανακοινώσεις και τη μιντιακή διαφήμιση των υποτιθέμενων μέτρων στήριξης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Μέτρα που ούτε σαν ασπιρίνη δεν μπορεί να τα καταπιεί κάποιος που καλείται να διαθέσει τον μισό του μισθό για τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, μια θρασύτατη παρέα μάς τα σερβίρει σε συσκευασία κοινωνικού δήθεν δώρου από τον θεόσταλτο πρωθυπουργό, που κατά τ’ άλλα κόπτεται για την εκπληκτική ποιότητα ζωής που μας παρέχει.

Τώρα τι είδους ποιότητα ζωής μπορεί να έχει μια οικογένεια που βλέπει τις τιμές να ανεβαίνουν, με τους μισθούς παγωμένους και τα επιδόματα να μειώνονται, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μας απαντήσει. Μόνο που για να απαντήσει θα πρέπει και κάποιος να τον ρωτήσει. Και, ως γνωστόν, σε αυτή τη χώρα ο πρωθυπουργός δέχεται ερωτήσεις μόνο όταν αυτές ταιριάζουν με τις απαντήσεις που αυτός επιθυμεί να δώσει...

Πέτρος Κατσάκος

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: