9.2.22

Η Δικαιοσύνη στην Μποτσουάνα...


Αρχικά κυκλοφόρησε ένα βίντεο που εξέθετε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Η λίστα Πέτσα το αποσιώπησε. Ύστερα ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον υπουργό. Η λίστα Πέτσα ανακάλυψε ξαφνικά το βίντεο και το αναπαρήγαγε ευρύτατα. Μέτα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που εκθέτει τον... νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Η λίστα Πέτσα το αποσιωπά.

Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η ενημέρωση στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ΜΜΕ στη χώρα πληρώνεται για να αποσιωπά. Και αποσιωπά για να πληρώνεται. Τίποτα το καινούργιο άλλωστε. Η Ελλάδα είναι στην 70ή θέση ως προς την ελευθερία του Τύπου. Σίγουρα καλύτερα από την Κιργιζία και τη Ζάμπια. Αλλά χειρότερα από το Μαλάουι, τη Νιγηρία και την Μποτσουάνα που είναι 38η.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, όσοι και όσες διαβάσατε χθες στα σάιτ «σε απολογία η Τουλουπάκη για τη σκευωρία Novartis» καλώς διαβάσατε και πολύ σας είναι. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφοράς έστησε κάποια σκευωρία και καλείται να απολογηθεί. Η «σκευωρία» έγκειται στο ότι διερεύνησε ένα σκάνδαλο που όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει. Και το οποίο λυτοί και δεμένοι στην Ελλάδα έχουν βαλθεί να κουκουλώσουν.

Έτσι, η Τουλουπάκη κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Και μαζί της δύο δημοσιογράφοι που έγραψαν για τη Novartis.

Σίγουρα θα είμαστε σε πολύ καλή θέση και στην κατάσταση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Όχι τόσο καλά όσο η Μποτσουάνα, ενδεχομένως. Αλλά καλά...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: