24.2.22

Μέτρα στήριξης για την ενέργεια επιδιώκει ο Μητσοτάκης...


...στις Βρυξέλλες...

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού γίνεται ενώ στην Ελλάδα οι πολίτες πλήττονται ήδη από το σφοδρό κύμα ακρίβεια και ανατιμήσεων, απόρροια των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, εστίασε στις... συνέπειες των δραματικών εξελίξεων που αναμένεται να πλήξουν τις οικονομίες των κρατών-μελών. 

Όπως δήλωσε, έχω ζητήσει να συμπεριληφθούν στα συμπεράσματα της συνόδου μια πρόβλεψη, η οποία «θα εξουσιοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει και να προτείνει άμεσα στο Συμβούλιο, τη λήψη έκτακτων μέτρων υποστήριξης των κρατών μελών, απέναντι στις ενδεχόμενες απότομες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας».

Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού γίνεται ενώ στην Ελλάδα οι πολίτες πλήττονται ήδη από το σφοδρό κύμα ακρίβεια και ανατιμήσεων, απόρροια των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αρκείται στο να παίρνει μέτρα - «ασπιρίνες» με μεγάλη καθυστέρηση. Επομένως, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω της ρωσικής εισβολής, τα πράγματα ενδεχομένως θα γίνουν ιδιαίτερα δύσκολα για τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού, καθώς το Μαξίμου φαίνεται ανήμπορο να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά όσα διαδραματίζονται. 
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική εισβολή θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια της Ευρώπης, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εξέλιξη που πριν από λίγο φάνταζε αδιανόητη, τη μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν παραβιάζουν απλά το διεθνές δίκαιο, θέτουν σε αμφισβήτηση ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφάλεια της Ευρώπης».

Εκτίμησε ότι η απάντηση της Ε.Ε. θα είναι εξαιρετικά δυναμική, τονίζοντας πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ενωμένες σε αυτό το ζήτημα: «Είμαστε εδώ πέρα ενωμένοι για να πάρουμε αποφάσεις λήψης σκληρών κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, είμαστε εδώ για να ζητήσουμε το συντομότερο δυνατόν την παύση όλων των εχθροπραξιών, την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: