16.2.22

Τα... θετικά της ακρίβειας...


Η ακρίβεια σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τα νοικοκυριά είναι σε απόγνωση. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το ίδιο. 

Οι λογαριασμοί του ρεύματος, μαζί με το ενοίκιο και τις συνεχείς ανατιμήσεις στα τρόφιμα εξαντλούν τον μισθό πριν από τα μέσα του μήνα. 

Και ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι πιο κάτω από τα επίπεδα του 2012. Ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού σπρώχνεται προς τη φτώχεια και την απόγνωση.

Και τι ακούει όλος αυτός ο κόσμος; Ότι η ακρίβεια είναι παροδική και θα τελείωνε πότε τα περασμένα Χριστούγεννα και πότε τον ερχόμενο Μάρτιο. Ότι είναι ανύπαρκτη γιατί, πέραν της ενέργειας, δεν υπάρχουν ανατιμήσεις σε άλλα προϊόντα. 

Ότι είναι υπαρκτή μεν, αλλά ο κόσμος έχει λεφτά για να τα βγάλει πέρα. Ότι η μείωση του φόρου στα καύσιμα ευνοεί τους πλούσιους, γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο. Ότι ο ΦΠΑ στο ψωμί αποδίδει 140 εκατομμύρια, που η πατρίδα τα χρειάζεται.

Αυτή είναι η σοβαρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Είναι προφανές ότι δεν κάνουν τίποτε απολύτως.

Περιμένουν απλά να συνηθίσει ο κόσμος. Και παράλληλα σχεδιάζουν την κατάληψη του ΕΦΚΑ με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Καθηλωμένη απέναντι στις περιστάσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, ένα πρόσωπο ανικανότητας, κυνισμού και καιροσκοπισμού. Κι αυτό, όπως και να το κάνει κανείς, είναι ένα από τα θετικά της ακρίβειας...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: