8.2.22

Ο 23χρονος προφυλακισμένος «καρφώνει» 21χρονο για τη δολοφονία του Άλκη...


Τα αλληλοκαρφώματα καλά κρατούν ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ακόμα να έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια οι εννέα απ' τους συνολικά δέκα μέχρι τώρα συλληφθέντες.

Σύμφωνα με... πληροφορίες, ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, που έχει ήδη προφυλακιστεί για εμπλοκή στη φονική επίθεση, φέρεται να «έδειξε» ένα 21χρονο, ελληνικής καταγωγής, ως τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας. 

Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες κατά την απολογία τους στην αστυνομία φέρονται να χαρακτηρίζουν τον 23χρονο προφυλακισθέντα ως των «εγκέφαλο» της δολοφονικής ενέδρας. Όπως μετάδωσε η ΕΡΤ οι συλληφθέντες αναφέρουν πως η ιδέα ανήκε στον 23χρονο, ενώ είχε προηγηθεί συνεννόηση με στόχο να σχηματιστεί ομάδα κρούσης και να «σκουπίσει» την περιοχή του Χαριλάου με στόχο να εντοπίσει οπαδούς του Άρη.

Από απόσπασμα της απολογίας -δια υπομνήματος- του 23χρονου που διέρρευσε σήμερα στον Τύπο, προκύπτει ότι ο προφυλακισθείς εμφανίζεται να παραδέχεται ότι ήταν παρών στη φονική επίθεση, αλλά αρνήθηκε ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία.

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος υποστηρίζει ότι ήταν ο οδηγός του ενός απ' τα τρία αυτοκίνητα, πως εκείνος και όσοι επέβαιναν μαζί του στο όχημα δεν έφεραν όπλα και πως ο 21χρονος τους είπε πως ξέχασε το φονικό όπλο στον τόπο του εγκλήματος.

«... ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Eκανα μαλ... Ξέχασα εκεί το δρεπάνι» αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Ο 23χρονος, όπως υποστηρίζει, οδηγούσε το Citroen ΙΧ του, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, και ότι ο Γ.Κ, που -κατά τον ισχυρισμό του- είχε το δρεπάνι επέβαινε με άλλα τέσσερα άτομα στο Polo: «Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μαρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερα επι της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ο προφυλακισθείς.

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτηρίζει τον εαυτό και τους συγκατηγορουμένους του «θύματα τoυ φανατισμού» και υποστηρίζει ότι «ουδέποτε σκέφτηκε ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν».

«Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του ΑΡΗ, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας» ανέφερε, λέγοντας ότι ο ίδιος πίστευε πως σκοπός τους ήταν ο «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες».

Η ώρα των απολογιών, διεθνές ένταλμα για τον 11ο ύποπτο

Εν τω μεταξύ, αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθούν οι οκτώ συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να ανέφεραν ότι συγκεντρώθηκαν έξω από σύνδεσμο και περίπου στις 11.30 βρέθηκαν στην περιοχή με σκοπό να επιτεθούν σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Όταν εντόπισαν τον Άλκη και την παρέα του, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν εκείνοι απάντησαν «Άρης» βγήκαν από τα οχήματα και τους επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα.


Σήμερα παραδόθηκε στο μεταξύ ο ένατος που αναζητούνταν για την υπόθεση, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 25χρονο, μέλος συνδέσμου του ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ, εντός του επόμενου 24ωρου θα εκδοθεί, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο, αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία και να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Η πληγή από μαχαίρι

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται και ένα τραύμα που φέρει ένας από τους συλληφθέντες στο χέρι, το οποίο δείχνει να προέρχεται από μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρει στην παλάμη του τραύμα από μαχαίρι, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να χτυπήσει τον 19χρονο Άλκη, κάτι που ο ίδιος αρνείται.


«Στοχευμένα τα χτύπηματα», λέει η ιατροδικαστής

Η ιστροδικαστής που εξέτασε τη σορό του αδικοχαμένου Άλκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε πως ο 19χρονος αντιστάθηκε. Προσπάθησε να αμυνθεί, να προστατεύσει το κεφάλι του αλλά υπέστη πολλά και διαφορετικά χτυπήματα.
 
«Έχει αμυντικά τραύματα τα οποία προκλήθηκαν καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως είναι η κεφαλή για παράδειγμα».

Τα χτυπήματα όμως ήταν πολλά και στοχευμένα. Δεν άφηναν περιθώρια για τη διάσωσή του, τόνισε.

«Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το πέτυχαν», τόνισε η ιατροδικαστής Λήδα Καλλιόπη Κοβάτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: