14.1.22

Νέοι κανόνες...


Ύστερα από συζήτηση τουλάχιστον δύο ετών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίζονται οι δύο νέοι ψηφιακοί νόμοι που θα καθορίσουν το τοπίο των ψηφιακών υπηρεσιών και του ψηφιακού εμπορίου τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. 

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες θα είναι δεσμευτικός για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορά τη... διακίνηση περιεχομένου και υπηρεσιών μέσω των πλατφορμών και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ταχύτερη κατάργηση παράνομου περιεχομένου αλλά και στον πιο αυστηρό έλεγχο των όσων διακινούνται.

Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος θα περιλαμβάνει κανόνες για αφαίρεση παράνομων υπηρεσιών-περιεχομένου στο διαδίκτυο, υποχρεώσεις για τις πλατφόρμες, κανόνες για την ιχνηλασιμότητα των χρηστών, ενιαία διαδικασία ελέγχου για όλες τις χώρες με τη δημιουργία συμβουλίου εθνικών συντονισμών με ειδικές εξουσίες. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δημοσιογραφικές ευρωπαϊκές ενώσεις δίνουν μάχη προκειμένου να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι κανόνες της ελευθερίας του Τύπου.

Ο δεύτερος νόμος, για τις ψηφιακές αγορές, αφορά κυρίως τους κανόνες για τις διεθνείς πλατφόρμες με υιοθέτηση μηχανισμών ελέγχου. 

Προβλέπεται η δυνατότητα επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως και το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών των πλατφορμών...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: