10.1.22

Πρόβλημα στη Χίο για τον Μηταράκη...


Οι οξύτατες αντιδράσεις των κατοίκων της Χίου που ανάγκασαν το πλοίο που μετέφερε τα μηχανήματα για την κατασκευή του νέου κλειστού κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστες να φύγει άπραγο, έχουν φέρει προσωπικό πρόβλημα στον... Νότη Μηταράκη. 

Ως γνωστόν, ο υπουργός Μετανάστευσης εκλέγεται στην Χίο και ως τώρα, παρά τις αρχικές επί του προσφυγικού αντιδράσεις, είχε καταφέρει να μην αισθάνεται απειλούμενος στην εκλογική του περιφέρεια. 

Όμως, πλέον λαμβάνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του μηνύματα ότι η κατασκευή αυτού του κλειστού κέντρου και η πρόβλεψη για χωρητικότητα 1200 μεταναστών και όχι 500 όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, αποτελεί casus belli για τους Χιώτες -των «γαλάζιων» συμπεριλαμβανομένων. 

Το θέμα έχει πάρει και εσωκομματικές διαστάσεις, αφού η ΝΔ αναγκάστηκε να διαγράψει δύο μέλη της που είχαν πάρει μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αποβίβασης των μηχανημάτων στο νησί, κάτι που δείχνει ότι ο υπουργός Μετανάστευσης έχει να διαχειριστεί ένα σοβαρό -και προσωπικό- πολιτικό θέμα…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: