3.1.22

Στήριξη του ΕΣΥ ζήτησε ο Ανδρουλάκης...


Την πανδημία διατηρεί στην προμετωπίδα της πολιτικής του και στο λυκαυγές του 2022 το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., εστιάζοντας στο τρίπτυχο εμβολιασμός, στήριξη του ΕΣΥ και προστασία της ανθρώπινης ζωής έναντι κάθε πολιτικού κόστους.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα, από τη... Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησαν διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού με τίτλο «Σπάμε τον Φόβο και την Παραπληροφόρηση» - «Ραντεβού Αλληλεγγύης και Ζωής». Η ενημερωτική εκστρατεία περιλαμβάνει ένα σύντομο βίντεο (εδώ το σχετικό λινκ https://youtu.be/Zyhst_8Yp8E), ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα συνοδευτεί με επιπλέον υλικό γύρω από τους κινδύνους του κορονοϊού, συγκριτικά στοιχεία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και παράλληλα την ενεργοποίηση του δικτύου των στελεχών του Κινήματος σε όλη την επικράτεια.

«Με την προσπάθεια αυτή φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης που θα μεταφέρει το μήνυμα σε κάθε άκρη της χώρας, ενημερώνοντας και ενθαρρύνοντας τους πολίτες απέναντι στην παραπληροφόρηση και τον φόβο», τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια κατεύθυνση, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπου είχε επαφές με τη διοίκηση και εργαζόμενους, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις σχετικές πρωτοβουλίες, ενώ ξεκαθαρίζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση οφείλουν να θέσουν ως βασική τους προτεραιότητα το ΕΣΥ και την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

«Στηρίζουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνοντας κίνητρα για νέους νοσηλευτές και ιδιαίτερα για τις κρίσιμες ειδικότητες που χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και βέβαια ζητάμε από την κυβέρνηση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε όπου υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις για νοσηλευτές και γιατρούς, να έρθουν γρηγορότερα να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγείας. 

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτές οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, αυτά πρέπει να είναι προτεραιότητες και σε καμία περίπτωση το πολιτικό κόστος», δήλωσε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος τόσο προς τη Ν.Δ. όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, με αναφορές στην πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή που, όπως υπογράμμισε, διευρύνουν τις ανισότητες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά έθεσε ως κεντρική πρόκληση για την ανθρωπότητα το 2022 να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα παραπάνω προβλήματα με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: