9.1.22

Τραγωδία στη Ν. Υόρκη...



Πολλοί νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά από πυρκαγιά...

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία το Μπρονξ της Νέας Υόρκης, με την πόλη να ζει ακόμη μια μεγάλη τραγωδία. Εκτός από τους νεκρούς, δεκάδες... άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον 32 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.


Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής έκανε λόγο για μια από τις χειρότερες πυρκαγιές στην πρόσφατη ιστορία της πόλης. «Θα είναι μια από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουμε δει ποτέ στην εποχή μας», δήλωσε με τη σειρά του  ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.Περίπου 200 πυροσβέστες επιχείρησαν στο σημείο για να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά. 


Σε εικόνες που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε



Σύμφωνα με το Associated Press, η φωτιά ξέσπασε στον τρίτο όροφο του 19 ορόφων κτιρίου στην East 181st Street. Οι πυροσβέστες βρήκαν την πόρτα του διαμερίσματος από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά ανοιχτή και εκτιμούν ότι αυτό επιτάχυνε την καταστροφή και γέμισε όλο το κτίριο με καπνό.

 Ο αρχηγός της αστυνομίας περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα δηλώνοντας ότι πυροσβέστες βρήκαν θύματα σε όλους τους ορόφους, με τους περισσότερους να πεθαίνουν είτε από ανακοπή είτε από ασφυξία. Συνέκρινε, μάλιστα, τη σημερινή πυρκαγιά με εκείνη που είχε συμβεί το 1990 στο κλαμπ Happy Land, όταν 87 άτομα έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από εμπρησμό. 

 Η τραγωδία έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά από την πυρκαγιά στη Φιλαδέλφεια, από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: