10.1.22

Πολλή κοπριά...

Δεν θα συνεχιστεί την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, λέει ένα ρεπορτάζ (έγκυρο ή όχι, θα δείξει), η περιλάλητη Φάρμα. Και αυτό μολονότι ο Αντένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ευχαριστημένος και με το κάστινγκ και με τον φάρμερ των... ριάλιτι παρουσιάσεων, Σάκη Τανιμανίδη, και με τους άλλους συντελεστές της. 

Φυσικά δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένο το κανάλι –τουλάχιστον αυτό λέει η λογική– με τον εκχυδαϊσμό και τον εκτραχηλισμό τής Φάρμας που έχει πολλή κοπριά στα κτήματά της. Μαζί και πολύ σανό... 

Δεν τη βλέπουμε και δεν ξέρουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το τηλεοπτικό υποπροϊόν, αλλά θέλουμε δεν θέλουμε μαθαίνουμε με την αναγκαστική πληροφόρηση. 

Σαν να μας ανοίγουν το κεφάλι και να μας βάζουν μέσα με τα τρέιλερ διάφορα που εξοργίζουν και θλίβουν. Όπως την περασμένη περίοδο με τον αγγελοπουλικό πρωταγωνιστή που έβγαλε στη Φάρμα τα σώψυχά του. Ή όπως με τα φετινά που διαβάζουμε σε τίτλους –χωρίς να μπαίνουμε στα περιεχόμενα:

- «Μία γυναίκα στη Φάρμα έχει κάνει άσχημα πράγματα, τα οποία δεν έχετε δει στην τηλεόραση».

- «Παίκτρια έρχεται σε ερωτική επαφή με συμπαίκτες χωρίς συναίσθημα».

- «Σεξιστική επίθεση του Γρηγόρη στη Χριστιάννα: ‘‘άντε βρε γυναικάκι’’».

- «Απίστευτη ένταση μεταξύ παικτών - “Αυτά τα μάγκικα μην τα κάνεις σε εμένα αγοράκι”».

- «Ηλιάδη - Τσουμελέκα στα “μαχαίρια” για την μαύρη πέτρα».

- «Φάρμα: Έγινε χαμός καθώς παίκτες πιάστηκαν στα χέρια».

Αυτά είναι λίγα από τα πολλά με τα οποία μας βομβαρδίζουν. Και τα οποία γίνονται «θέμα ¬σε άλλες εκπομπές, σε άλλα κανάλια, σε σάιτ, σε περιοδικά, σε εφημερίδες. Λες και θέλουν όλοι αυτοί να μεγαλώσουν τον λεκέ που απλώνεται σαν κηλίδα στο νερό.

Ο Αντένα, πάντως, προβληματίζεται για το πώς θα αξιοποιήσει το ταμπεραμέντο του Σάκη Τανιμανίδη. Σίγουρα, λέει το ρεπορτάζ, θα βρεθεί κάτι «που θα "κουμπώσει" στον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του παρουσιαστή». 

Πάντως, γνωρίσαμε τον Τανιμανίδη, μαζί με τον Γιώργο Μαυρίδη, στο ενδιαφέρον και έξυπνο World Party. Το οποίο αισθητικά και ποιοτικά δεν είχε καμιά σχέση με ό,τι ακολούθησε στην τηλεοπτική πορεία τού παρουσιαστή. 

Ίσως μετά τη Φάρμα καταφέρει να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Αν θέλει και αν έχει καταλάβει τι είναι αναγκασμένος να παρουσιάζει και να προσυπογράφει...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: