25.1.22

Ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί τα πρωτεία του πιο ανεύθυνου Έλληνα...


Boύλα Κεχαγιά

Το απόλυτο χάος που επικρατεί στο νομό Αττικής λόγω της επέλασης του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς και της παράλυσης του “επιτελικού κράτους” καταγγέλλει η αξιωματική... αντιπολίτευση σχολιάζοντας για την κυβέρνηση: ανεπαρκείς, ανεύθυνοι, αδιάφοροι. Μάλιστα, αναρωτιέται εάν θα υπάρξουν παραιτήσεις υπουργών αναφορικά με το φιάσκο της διαχείρισης μίας χιονόπτωσης. Την ίδια ώρα αιτείται και την απομάκρυνση από την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Γεραπετρίτη σχολιάζοντας πως την ημέρα που κατέρρευσε με πάταγο και θάφτηκε στο χιόνι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποκαθηλώθηκε ο αρχιεπιτελάρχης του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται στις νέες αποκαλύψεις από τον υπόδικο παρουσιαστή Φουρθιώτη που καταδεικνύουν τις στενές επαφές του με τον υπουργό Επικρατείας, “την εκδούλευση της μισής κυβέρνησης και τις υποσχέσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις υπέρ του”. Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της διερωτάται εάν ο κ. Γεραπετρίτης θα φύγει μόνος του ή εάν θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι υπουργοί ως υπαίτιοι της πιο κραυγαλέας κατάρρευσης του κράτος που έχει συμβεί ποτέ από μία χιονόπτωση.

Η κατάσταση πολιορκίας που βίωσαν εγκλωβισμένοι οδηγοί όχι μόνο στην Αττική οδό αλλά και σε πολλές άλλες κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας καυτηριάστηκε από την Κουμουνδούρου με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και δηλώσεις των στελεχών της, ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : “Με χιόνι, με πυρκαγιά, με βροχή 2,5 χρόνια τώρα το επιτελικό μπάχαλο και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη” σχολίασε στο twitter o Αλέξης Τσίπρας.

Το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να επιχειρήσει τον άμεσο απεγκλωβισμό των πολιτών από την Αττική οδό σταματώντας να κρύβεται πίσω από τις ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας, σημειώνοντας ότι και τα μισά βόρεια προάστια περνάνε τη νύχτα χωρίς ρεύμα -άρα πολλά σπίτια και χωρίς θέρμανση- ενώ σταμάτησε και ο ηλεκτρικός. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην προσπάθεια της μετάθεσης ευθυνών σημειώνοντας πως “η ευθύνη ανήκει πάντα κάπου αλλού. Άλλοτε στους πολίτες, άλλοτε στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλοτε στους “ασυνείδητους οδηγούς” και στην Αττική οδό, για να επισημάνει ότι μόνο ο κ.
Μητσοτάκης δεν έχει καμία ευθύνη σ’ αυτή τη χώρα διεκδικώντας τα πρωτεία του πιο ανεύθυνου Έλληνα.

Η κριτική γίνεται πιο έντονη δεδομένου ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες η κυβέρνηση διαβεβαίωνε για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, όμως στις πρώτες ώρες τις χιονόπτωσης έκλεισαν ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός της πρωτεύουσας.

“Προφανώς το δόγμα Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκ παραλλήλου ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του κόμματος Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε από νωρίς ο χιονιάς και στην κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αξιώνοντας από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή να ζητήσουν “συγγνώμη” από τον κόσμο για την ταλαιπωρία που υφίστανται. Με κοινή τους δήλωση δε οι τομεάρχες και οι αναπληρωτές τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών -Μεταφορών σχολιάζουν πως η “Ελπίδα” ξεσκέπασε για μία ακόμη φορά την ανικανότητα και την ένδεια του επιτελικού κράτους της ΝΔ.

Οι κ.κ Σπίρτζης, Παππάς, Καλαματιανός και Γιαννούλης σημειώνουν πως ο “άριστος” συντονισμός υπουργών και περιφερειαρχών της ΝΔ κατάφερε να είναι κλειστές οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Μαραθώνος, Κατεχάκη, η Αττική οδός, οι κεντρικοί δρόμοι στο σύνολο των δήμων της Ανατολικής Αττικής και Βόρειας Αθήνας καθώς και η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας. Ζητούν δε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι πριν φύγει κι αυτό είναι να φύγει το συντομότερο δυνατόν...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: