17.12.21

Oι προκλητικές ανοησίες πληρώνονται...


Ο καθηγητής Τσιόδρας, πιεζόμενος προφανώς από την κυβέρνηση, βγήκε χθες να εκφράσει τη θλίψη του για το γεγονός ότι η επιστημονική του έρευνα έγινε αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας. 

Η δήλωση αυτή προβλήθηκε κατά κόρον από τα φιλοκυβερνητικά μέσα, σε αντίθεση με την... ίδια την έρευνα, η οποία υποβαθμίστηκε όσο γινόταν.

Αλλά διά της σιωπής ο Σ. Τσιόδρας επιμένει σε ένα πράγμα: ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος. Αυτό εκθέτει σοβαρά τον Μητσοτάκη, ο οποίος απαιτούσε στη Βουλή να του φέρουν έκθεση που να λέει ότι η θνητότητα για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι για τους διασωληνωμένους σε ΜΕΘ. Την είχε την έκθεση. 

Ο βασικός του σύμβουλος σε θέματα πανδημίας την είχε φτιάξει. Και λέει ότι εκτός ΜΕΘ το ποσοστό θνητότητας είναι αυξημένο κατά 86%.

Ούτως ή άλλως δεν έχει σημασία. Ο πρωθυπουργός είπε μια προκλητικότατη ανοησία, που δεν θα την έλεγε ούτε παιδί της Β' Γυμνασίου που ξέρει τι είναι οι ΜΕΘ και γιατί τις χρειάζονται οι μητροπολίτες.

Και την είπε με απωθητική αλαζονεία, όχι γιατί δεν είχε εκθέσεις που να του λένε το αντίθετο, αλλά για να μην του κολλάει η αντιπολίτευση να φτιάξει περισσότερες ΜΕΘ ώστε να μην πεθαίνουν οι διασωληνωμένοι σε απλά κρεβάτια.

Αλλά ακριβώς επειδή η ανοησία του Μητσοτάκη ήταν προκλητικότατη, την πληρώνει τώρα που δημοσιοποιήθηκε η έρευνα του συνεργάτη του. Και δεν μαζεύεται από πουθενά...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: