22.12.21

Ξεκαρδιστικά προβλέψιμοι...



Αν δεν αφορούσε τη ζωή και την υγεία μας, η πολιτική τους θα ήταν ξεκαρδιστικά προβλέψιμη. Είναι που τους πήραμε πια χαμπάρι και οι “αποφάσεις” Μητσοτάκη μόνο πικρόχολα σχόλια προκαλούν. Η τακτική τού «δημιουργούμε... προβλήματα σήμερα για να προσφέρει ο θεόσταλτος πρωθυπουργός λύσεις αύριο» ξέφτισε, ξεθώριασε και χάσκει στα μάτια όλων τις επικίνδυνες αντιφάσεις τους στη διαχείριση της παρατεταμένης κρίσης.

Δεν αποδέχθηκε, λέει, ο πρωθυπουργός τις εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid tests των εμβολιασμένων κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά κανείς δεν μας λέει ποιοι του έκαναν μια τέτοια εισήγηση. Αλλά και πώς να μας το πει, όταν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο δεν έκαναν καμία τέτοια εισήγηση, αλλά έχουν να συνεδριάσουν δύο εβδομάδες τώρα. Το βρήκε, λέει, άδικο να κάνουν οι εμβολιασμένοι μοριακά τεστ αυτές τις μέρες της έντονης κοινωνικής κινητικότητας και θεώρησε δίκαιο μέτρο τα προαιρετικά self tests, όπου ο καθένας μπορεί να το κάνει, να μην το κάνει, να το εμπιστευθεί -γιατί λίγο-πολύ όλοι έχουμε αντιληφθεί πόσο αξιόπιστα είναι- αλλά και να δηλώσει ό,τι γουστάρει, αφού κανείς δεν πιστοποιεί επισήμως το αποτέλεσμα.

Και όλο αυτό το βαφτίζουν υπεύθυνη πολιτική εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και με τις ανθρώπινες απώλειες να ξεπερνούν πλέον και τις 20.000. Θα ήταν αστείοι αν δεν ήταν επικίνδυνοι με το να μπαλώνουν επικοινωνιακά τις τρύπες που οι ίδιοι συστηματικά δημιουργούν χάνοντας μονίμως την ουσία του προβλήματος. Γιατί το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με φτηνούς μικροπολιτικούς ελιγμούς, αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις. Και ουσιαστική παρέμβαση στις μέρες της αυξημένης κινητικότητας που διανύουμε είναι τα δωρεάν rapid tests για όλους τους πολίτες. Εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αλλά κάτι τέτοιο μάλλον δεν τους το έχει εισηγηθεί κανείς. Ούτε επιστήμονας, ούτε επικοινωνιολόγος...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: