22.12.21

Μαλώνεις? μαλώνω!...



Η νέα εκδοχή για την υπόθεση των “Αρβύλα” είναι πως αποφεύχθηκε ο καβγάς μεταξύ των συντελεστών και του Στάθη Παναγιωτόπουλου- ο οποίος τελικά έμεινε στην Ελλάδα- την τελευταία στιγμή.

Μέχρι... τότε δεν γνώριζαν τίποτε, όπως μας είπε ο επικεφαλής της εκπομπής στην εκπομπή που τα είχαν βάψει μαύρα.

Ο δεύτερος γύρος του τηλεοπτικού πρωταθλήματος ξεκινάει το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου με την επιστροφή του “Survivor” στον ΣΚΑΪ και την επαναφορά του “Master Chef” εντός του Ιανουαρίου, με το Νέο Έτος, στο Star.

**Προς το παρόν, πάντως η “Φάρμα” δεν έχει πείσει στον ΑΝΤ1 , όπως και τα υπόλοιπα προγράμματα reality που προβλήθηκαν γιατί οι σειρές θριαμβεύουν.  Οι δύο από τις τρεις πρώτες σε απήχηση, έχουν παραχθεί με το “νόμο Κρέτσου”, τον οποίο εκτιμάει  η αγορά, αλλά δεν το βλέπουν οι …διανοούμενοι.

*Σε έρευνα για την έκρηξη των κινηματογραφικών παραγωγών η Διανέοσις κατάφερε να μην υπάρχει καμία αναφορά στον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτήν, τον πρώην υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος εμπνεύστηκε και συνέταξε το νόμο 4487/2017 και δημιούργησε στην Ελλάδα 43.746 θέσεις εργασίας.

Για έναν φορέα σκέψης, όπως θέλει να είναι η Διανέοσις, η επιλογή αποσιώπησης της πραγματικότητας, φανερώνει πολιτικά κίνητρα, αλλά όχι και επιστημονικά.  Και δεν προσθέτει κύρος. Αν και πρεσβεύει το Νέο, ακολουθεί το Παλιό.

Την επέτειο του εμπάργκο προς τον Τύπο επί 28 μήνες τίμησε η Ανεξάρτητη Αρχή, με δύο μέλη της  να μιλούν  στην ημερίδα του ΑΝΤ1 για τα “Fake News”.

Είναι πιο εύκολο μάλλον για την Αρχή να μην λογοδοτεί:  να ασχολείται με υποθέσεις του παρελθόντος, να μην δίνει απαντήσεις στον Τύπο και να μην δημοσιεύει την Έκθεση Πεπραγμένων του  έτους 2020.

Στο τέλος του μήνα,όμως, ο μισθός…

**Έρχονται και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για τα ΜΜΕ; Κάτι ψήνεται!

"Αιχμές" (typologies.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: