22.12.21

Προοδευτικός λόγος, καθαρές θέσεις...


Tα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων ημερών γύρω από την πανδημία και την οικονομία και η στάση που επιδεικνύουν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκρυσταλλώνουν ολοένα και πιο καθαρά τη γραμμή που έχει αποφασίσει να ασκήσει η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η οποία με τρεις λέξεις... συμπυκνώνεται ως «εναλλακτική προοδευτική αντιπολίτευση».

Σε αυτές τις πρώτες περίπου δέκα ημέρες μετά την αλλαγή σελίδας στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η «ομάδα κρούσης» των βουλευτών και των στελεχών που τον περιβάλλουν έχουν αντιληφθεί ότι εκείνο που πρωτίστως αποζητά η κοινωνία δεν είναι οι κραυγές και ο καταγγελτικός λόγος, αλλά ένα συνεκτικό σχέδιο που θα δίνει θετική διέξοδο και προοπτική στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Και στην κατεύθυνση αυτή, κομματικοί παράγοντες του στενού πυρήνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξηγούν στην «Εφ.Συν.» ότι «όσο η κυβέρνηση της Ν.Δ. διογκώνει τα πολλαπλά αδιέξοδα των πολιτών και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλείται στις τυφλές επιθέσεις, κενές αφηγήματος για την επόμενη ημέρα στη χώρα, τόσο το ΠΑΣΟΚ θα κερδίζει έδαφος μέσα από τεκμηριωμένη κριτική, η οποία θα συνοδεύεται πάντα από προτάσεις ουσίας που θα μπορούν να δώσουν λύση».

Με άλλα λόγια, στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η απάντηση στα απανωτά λάθη και την ανεπαρκή διακυβέρνηση του Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι η διχόνοια, η πόλωση και η συχνά ανεύθυνη τακτική της Κουμουνδούρου και του Αλέξη Τσίπρα, που επιδίδονται σε κοκορομαχίες και προσχηματικές αντιπαραθέσεις.

Είναι, σημειώνουν, ο προοδευτικός λόγος, οι σαφείς και τολμηρές θέσεις για βελτίωση της καθημερινότητας, δίκαιη κατανομή των βαρών, προστασία των ευάλωτων, αξιοκρατία και ανάπτυξη από την οποία θα επωφελούνται οι πολλοί. Πιστεύουν δε ότι η στρατηγική αυτή θα δώσει τους προσεχείς μήνες ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που αποτυπώνονται στις σημερινές δημοσκοπήσεις και ήδη εκτοξεύουν το κόμμα της Κεντροαριστεράς σε υψηλό διψήφιο ποσοστό.

Το στίγμα της τακτικής αυτής έδωσε και χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρεμβαίνοντας για το θέμα των κυβερνητικών μέτρων για τις γιορτές και το αλαλούμ που επικράτησε μέχρι να καταλήξει στις αποφάσεις της. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε παλινωδίες και ατολμία στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι εξαιτίας της εγείρονται τεράστιοι κοινωνικοί κίνδυνοι, ενώ ζήτησε στήριξη του ΕΣΥ, καλύτερη εμβολιαστική εκστρατεία, εφαρμόσιμα μέτρα και πραγματικούς ελέγχους.

«Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές και ενόψει των εορτών, η κυβέρνηση συνεχίζει να είναι άτολμη. Οι συνεχείς παλινωδίες της κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα νέα μέτρα υγειονομικής προστασίας, βάζοντας την κοινωνία σε μεγάλο κίνδυνο. Η στήριξη του ΕΣΥ παραμένει ανεπαρκής, όπως όλοι γνωρίζαμε, αλλά και επιβεβαίωσε η έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα.

Η εμβολιαστική κάλυψη είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την κοινωνία και οδηγώντας σε τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές καθημερινά. Χρειάζεται άμεσα ξεκάθαρο σχέδιο, μέτρα που θα εφαρμόζονται και έλεγχοι. Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνει οποιοδήποτε πολιτικό κόστος», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος στο πλαίσιο των επαφών για τα Χριστούγεννα άκουσε τα κάλαντα και μοίρασε δώρα στα παιδιά του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Ερμής» στη δομή του Ελληνικού...

H Eφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: