16.12.21

Τους πρωτοκόλλησε αλλά δεν τους είδε...


Ο πρωθυπουργός είδε τα κομματικά στελέχη της Εύβοιας και οι πυρόπληκτοι συναντήθηκαν με τα ΜΑΤ. Έτσι εξελίχθηκε η προχθεσινή κυβερνητική φιέστα στα καμένα. Μια σκηνοθετημένη παράσταση εντός αστυνομικού κλοιού για τις ανάγκες της τηλεόρασης και μόνο. Χωρίς... ενοχλητικές φωνές και δίχως διαμαρτυρίες. Με κομματικούς κλακαδόρους να χειροκροτούν και να πλειοδοτούν σε αποθεωτικούς χαρακτηρισμούς για το επιτελικό κράτος και τον επιτελικό ηγεμόνα. Και κάτι θολές υποσχέσεις, έτσι, για τις ανάγκες του έργου. Όσο για τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας; Αυτοί σε απόσταση ασφαλείας από τους θεόσταλτους σωτήρες του τόπου, που δεν καταδέχτηκαν να ακούσουν ούτε μια κουβέντα από τους πυρόπληκτους για τους οποίους υποτίθεται πως στήθηκε η προχθεσινή παράσταση.

Ας δούμε τι λένε οι κάτοικοι και ας κρίνουμε. “Παρά το γεγονός ότι η Συντονιστική Επιτροπή είχε στείλει επίσημο αίτημα στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού για συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό (έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 8882 την 9.12.2021), δεν πήραμε ποτέ καμιά απάντηση και στην πράξη αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας” επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των πυρόπληκτων και προσθέτει ότι “παρά το γεγονός πως πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από τον χώρο που γινόταν η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό, ακόμα και όταν ζητήσαμε ολιγομελή αντιπροσωπεία με εκλεγμένους εκπροσώπους φορέων να πραγματοποιήσει συνάντηση, διά μέσου εκπροσώπου η κυβέρνηση μας αρνήθηκε”.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν και στις δύο περιπτώσεις αρνητική, δείγμα τού πόσο παίρνει υπόψη της τα αιτήματα των κατοίκων που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα. Μάλιστα η απάντησή της ήταν αστυνομοκρατία σε όλη την πόλη της Ιστιαίας και κλούβες ΜΑΤ μπροστά στους συγκεντρωμένους. Η διπλή άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντηθεί με τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας είναι και η πιο κραυγαλέα παραδοχή των κυβερνητικών ευθυνών για την καταστροφή του Αυγούστου...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: