Κατέληξα σε συμπέρασμα!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Εξηγώ:
1. Έχει Κράτη-Μέλη (τάσεις και φράξιες)
2 Έχει... Κοινοβούλιο (ΚΕΑ) που απεραντολογεί, καταθέτει τις προτάσεις και αγωνίες των λαών (μέλη) ΑΛΛΑ ουδείς το λαμβάνει υπόψη του.
3. Έχει Κομισιόν (Πολιτικό Συμβούλιο), διορισμένο από τα Κράτη-Μέλη (τάσεις-φράξιες) το οποίο συνεδριάζει, αλλά στο τέλος τις αποφάσεις τις παίρνει ένα εξωθεσμικό όργανο που λέγεται Πολιτικό Κέντρο (EUROGROUP) και στο τέλος την εποπτεία ασκεί η Τρόικα (Οργανωτικό).
4. ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ (δεν εκδίδει ομόλογα) και το περηφανεύεται, αλλά -ως γνωστόν- στον καπιταλισμό, αν δεν δανείζεσαι δεν αναπτύσσεσαι (δεν έχεις λεφτά για Media, στελέχωση, χρήση δεδομένων, εργαλειοθήκες ανάλυσης Big Data κ.λπ.Η ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) δεν δανείζεται γιατί ως υπερεθνικός (γραφειοκρατικός) θεσμός, ζει από κρατικούς πόρους και δεν έχει επαφή με την πραγματική οικονομία (πολιτικό σύστημα), δηλαδή με τους νόμους του ανταγωνισμού.
5. Μαστίζεται από αντιθέσεις Βορρά-Νότου (ΙΣΥΡΙΖΑ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) γιατί ο Νότος διοικείται από τον Βορρά, ο οποίος χρησιμοποιεί τον Νότο, κατά βάση, ως πηγή εργατικού δυναμικού (εκλογές) και τουριστικό προορισμό (λόγω αναπτυγμένης ξενοδοχειακής υποδομής και αξιοθέατων (μνήμες Κινημάτων και κομμάτων του 45-48%).
6. Η ΕΕ ( ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) μαστίζεται από την γραφειοκρατία και διαρκώς συνεδριάζει για να την μειώσει. Προς την κατεύθυνση αυτή «προσλαμβάνει» εξωτερικούς συμβούλους (32, μόνο ο Πρόεδρος) και χρησιμοποιεί ΜΚΟ ( Πουλαντζάς, ΑΥΓΗ, Κόκκινο, Εποχή κ.λπ.) τα οποία χρηματοδοτούνται από την ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) αλλά εκφράζουν και απόψεις αντίθετες από την πλειοψηφία των Κρατών Μελών (τάσεις -φράξιες κ.λπ.) καταλήγοντας σε διόγκωση της γραφειοκρατίας, ώστε να ελεγχθεί ο όγκος των παραγόμενων δεδομένων.
7. Η ΕΕ- ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι γερασμένη, με προφανές δημογραφικό πρόβλημα (50.000 μέλη) και η μόνη σωτηρία της είναι η ανοιχτή μεταναστευτική πολιτική, αλλά οι παλαιοί κάτοικοί της δεν θέλουν να αλλοιωθεί ο πολιτισμός τους, με αποτέλεσμα η στατιστική υπηρεσία EUROSTAT (δημοσκοπήσεις) να καταγράφει τάσεις συρρίκνωσης αντί ανάπτυξης, την στιγμή που το όνειρο κάθε μετανάστη και πρόσφυγα (πολίτες εξαθλιωμένοι από τον νεοφιλελευθερισμό) είναι να ζήσει στην ΕΕ!
8. Καθημερινα αποδεικνύεται ότι το μόνο που ενώνει την ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) είναι το κοινό νόμισμα ευρώ (Τσίπρας), το οποίο θεωρείται από τις αγορές (κοινωνία) αποθεματικό νόμισμα ασφαλείας και όχι επιθετικά αναπτυξιακό (δολάριο/ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) το οποίο δολάριο αν και πληθωριστικό λόγω υπέρογκες κυκλοφορίας και δανεισμού, επειδή υποστηρίζεται από στρατιωτική υπερδύναμη (MEDIA) παραμένει πιο διεθνές εργαλείο από το ΕΥΡΩ.
Το νέο πρόβλημα της ΕΕ/ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι τα κρυπτονομίσματα τύπου BITCOIN (αυτοοργάνωση-κινήματα) τα οποία δεν ζουν στο χθες αλλά στο σήμερα, δεν είναι στατικά, αλλά δυναμικά και μεταβαλλόμενα, ως ψηφιακά νομίσματα είναι αφορολόγητα, εύκολα μετακινούμενα και αντιγραφειοκρατικά, γιγαντώνονται και αποτελούν παράλληλη οικονομία που, στα πλαίσια του νόμου της φυσικής εξέλιξης, θα επικρατήσει ως MetaVerse εποχή.
Άρα, τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι:
-Η διαρκής αμφισβήτηση/υπονόμευση των απόψεων του «διορισμένου» -από τα Ιδρυτικά Μέλη/νόμιμους ιδιοκτήτες-Προέδρου (ο οποίος ΑΝ εκλεγόταν από το σύνολο μελών και φίλων, θα είχε την δύναμη να αλλάξει εκ βάθρων την ΕΕ),
– Η γραφειοκρατία
– Η έλλειψη αναπτυξιακού ομολογιακού δανεισμού παρότι διαθέτει το ισχυρότερο νόμισμα (ευρώ/Τσίπρας).
ΑΡΑ, όπως πάντα στην ανθρώπινη ιστορία, το πρόβλημα είναι η διαχείριση του νομίσματος. Το ευρώ/ Τσίπρας πρέπει να αρχίσει «να αλλάζει χέρια» για να πάρει αξία ως επενδυτικό, να γίνει ψηφιακό (για να ενσωματώσει τις δυναμικές τύπου “Bitcoin”) και να μην διακινείται μέσω συστημικών τραπεζών (πεπαλαιωμένο κόμμα), αλλά μέσω διαδικτυακών πλατφορμών).
ΑΡΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
Ακης Ζαίος
documentonews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου