Η εξειδίκευση των πολύπλοκων διατάξεων της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα και το ψηφιακό περιεχόμενο προχωρά με την κατάθεση δύο νέων νομοθετικών προτάσεων της Κομισιόν.
Μία για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) και μια δεύτερη για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA). Τα... προσχέδια των δύο κειμένων έχουν ήδη δημοσιευθεί, με αποτέλεσμα ευρωπαϊκοί οργανισμοί, φορείς και ανεξάρτητες αρχές να προετοιμάζονται με ειδικότερες προτάσεις.
Στη χώρα μας δεν έχει ακόμη ενταχθεί στην ελληνική νομοθεσία η Ευρωπαϊκή Οδηγία! Βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες στο υπουργείο Πολιτισμού προς διαμόρφωση του ελληνικού νόμου.
Η προθεσμία για τις χώρες της Ευρώπης έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου που επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου. Οι εργασίες ωστόσο έχουν παγώσει.
Το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο, που παρακολουθεί τις συζητήσεις για τους νέους ψηφιακούς νόμους, εξέδωσε έκθεση για το περιεχόμενο των διατάξεων που προτείνει η Κομισιόν.
Σημειώνει πως πρόκειται για μια νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που στοχεύει να ρυθμίσει τον τομέα του διαδικτυακού περιεχομένου.
Οι ρυθμίσεις, κατά την έκθεση, είναι ένα πλέγμα πολύπλοκων διατάξεων που αφορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον έλεγχο περιεχομένου και τις πολιτικές κατάργησής του, τον έλεγχο του παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου, την παραπληροφόρηση και την εποπτεία. Εξετάζονται επίσης οι ρυθμίσεις για τα πνευματικά δικαιώματα (άρθρο 17 της Οδηγίας)...
typologies.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου