18.10.21

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής για το Μάτι...


Αντιμέτωπος με τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας είναι ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για το ενδεχόμενο συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η... απόφαση του εισαγγελέα να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του αφορά τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος εναντίον του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής και έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Πολυκράτη, για την παραπομπή σε δίκη 27 κατηγορουμένων σχετικά με την πυρκαγιά που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος -είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς- με τη μήνυσή του αλλά και με τις καταθέσεις που είχε δώσει στον ανακριτή, Αθανάσιο Μαρνέρη, που διενήργησε την έρευνα, κατήγγειλε επί της ουσίας ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.
 
Ο  Δημήτρης Λιότσος αποτελεί από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς. Με τη μήνυσή του στρέφεται εναντίον του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προέκυπτε στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας.
 
Ο πραγματογνώμονας προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: