Η αγωγή του Αλέξη Τσίπρα στο συγκρότημα Μαρινάκη (και Κουρτάκη) για τα μυθεύματα περί «βίλας εκατομμυρίων», το γλαφυρό -πλέον- χρονικό και η άστοχη προσπάθεια της Ν.Δ. να αποδώσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρόθεση «φίμωσης» του Τύπου...
Εκδικάστηκε χτες η αγωγή του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της εταιρείας «Αλτερ Εγκο» του συγκροτήματος Μαρινάκη και του συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργου Παπαχρήστου με αφορμή όσα είχαν γράψει για το σπίτι που νοικιάζει στα Λεγραινά. Ανάλογη αγωγή έχει καταθέσει ο κ. Τσίπρας και εναντίον του Ιωάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», και θα εκδικαστεί στις 10 Ιουνίου.
Η υπόθεση είναι γνωστή και έχει πάρει εξαρχής πολιτικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που σύσσωμη η Ν.Δ. και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στράφηκαν εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας την υπόθεση ακόμα και μέσα στη Βουλή. Βέβαια οι ισχυρισμοί τους ότι δεν είναι δυνατόν πολιτικοί να στρέφονται εναντίον δημοσιογράφων και επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης είναι για γέλια, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι υπουργοί της Ν.Δ. και στελέχη του Μαξίμου στέλνουν με το παραμικρό αγωγές στον Τύπο, προκειμένου να αποτρέψουν κάθε ενοχλητική δημοσιογραφική έρευνα.
Αυτό που συνέβη στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι, ενώ δόθηκαν εγκαίρως από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλα τα σχετικά ντοκουμέντα (συμβόλαια, αποδείξεις κ.λπ.), οι καταγγέλλοντες επέμειναν στις ίδιες αστήρικτες κατηγορίες, φροντίζοντας μάλιστα να ειρωνευτούν τις τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Γι’ αυτό τον λόγο ήταν απολύτως άστοχη η προσπάθεια της Ν.Δ. να αποδώσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρόθεση «φίμωσης» ή «τρομοκράτησης» του Τύπου. Είναι γνωστό ότι κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε δραστικά με νομοθετικές παρεμβάσεις η χρήση των δικαστικών μέσων (ειδικά των αγωγών) με στόχο τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, εκείνος που ως υπουργός εισηγήθηκε τις σχετικές τροπολογίες είναι ο καθηγητής Νίκος Παρασκευόπουλος, αυτός που έχει διασυρθεί περισσότερο από κάθε άλλο μέλος των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για το άρθρο 37 του ν. 4356/2015 (ΦΕΚ Α 181/24.12.2015), με το οποίο θεσπίστηκαν σημαντικές τροποποιήσεις στον νόμο περί αστικής ευθύνης του Τύπου (1178/81).
Και, για να μην ξεχνιόμαστε, το άρθρο αυτό που κατάργησε τις λεγόμενες «τυποκτόνες» διατάξεις, υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής. Ο Χαρ. Αθανασίου της Ν.Δ. δήλωσε «παρών» και ο Ιωάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής το καταψήφισε. Δεν το θυμάται ο κ. Τσιάρας;
Τίνος είναι, ρε γυναίκα, το ρεπορτάζ;
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» της 8.12.2020 είχε κληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τέσσερις: τους δύο παρουσιαστές, τον Γ. Παπαχρήστο και τον βουλευτή της Ν.Δ. Μπ. Παπαδημητρίου.
Με ολύμπια ψυχραιμία ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι δεν μπορεί να συζητήσει στα σοβαρά ένα ρεπορτάζ που προέρχεται από το «Μακελειό». Οι συνομιλητές του φάνηκαν να διαμαρτύρονται. Και ακολούθησε ο απολαυστικός διάλογος με την παρουσιάστρια:
Κατρούγκαλος: Θυμόσαστε καλά από ποιον ξεκίνησε αυτό το ρεπορτάζ; Αισθάνεσθε καλά να είσαστε δημοσιογράφος του «Μακελειού»;
Δημοσιογράφος Mega: Αισθάνομαι καλά με όλους τους συναδέλφους. Το ρεπορτάζ είναι ρεπορτάζ.
- Α, εντάξει. Ο καθένας διαλέγει τη θέση του κυρία μου. Δεν έχω πρόβλημα να αισθάνεστε καλά που κάνετε δημοσιογραφία «Μακελειού». Συγχαρητήρια.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατηστε ΕΔΩ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου