12.10.21

Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες αποκαλύπτουν!...


Οι καλοκαιρινές πυρκαγιές τούς έπιασαν ανέτοιμους. Τα όποια σχέδια κατέρρευσαν και η διαχειριστική ανεπάρκεια φανερώθηκε. Χάθηκαν περιουσίες, τεράστιες σε έκταση δασικές εκτάσεις καθώς και οι ζωές που αυτές φιλοξενούσαν. 

Σώθηκε ό,τι υπερασπίστηκαν κάτοικοι, εθελοντές και ψυχωμένοι πυροσβέστες. Αναδείχτηκε η... αναγκαιότητα ειδικού σώματος δασοπυρόσβεσης, καθώς και νέας συγκρότησης της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, με βαρύτητα στην τοπική κλίμακα. Τώρα ήρθαν οι πλημμύρες. Ολοκληρώνουν το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών.

Στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια η κατάσταση είναι δραματική. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Πιάστηκαν πάλι ανέτοιμοι. Η θλίψη, η απόγνωση, η οργή ξεχειλίζουν. Οι ευθύνες του κεντρικού κράτους είναι προφανείς και χρόνιες. 

Το ίδιο και οι ευθύνες της κυβέρνησης. Η υποβάθμιση της πολιτικής σε πολιτική επικοινωνία, οι χαριτωμενιές και ο πολιτικαντισμός καταστρέφουν τη χώρα. Την οδήγησαν στη χρεοκοπία και φέρνουν στάχτες και καταστροφή σε κάθε πεδίο. Η σκέψη στους πληγέντες συνανθρώπους. Στο πληγωμένο περιβάλλον. Ζητούμενο η «Πολιτική Αρετή»!...

Δημήτρης Δριμής

Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: