7.10.21

Μήνυμα Ζάεφ στον Μητσοτάκη μέσω… Πενταρόφσκι...


Η αλήθεια είναι πως, παρά την μάλλον υποτιμητική υποδοχή που τού επεφύλαξε το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου (δεν βρέθηκε ούτε ένας υπουργός να τον συνοδεύσει κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη…), ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας παρέμεινε… ευγενικός και δεν είπε τίποτα «παρεξηγήσιμο» στην συνομιλία του με την... Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν άκουσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπογραμμίζει με… έμφαση την ανάγκη πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας. Δεν τής υπενθύμισε, δηλαδή, πως είναι η Ελλάδα που… έχει «παγώσει» τα τρία μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία και δεν τα επικυρώνει στη Βουλή. 

Ωστόσο, παρά την ανάγκη των Σκοπίων να συνεχίσουν να δείχνουν προς την Αθήνα καλό πρόσωπο για να έχουν την στήριξή της στην ενταξιακή τους πορεία στην Ε.Ε., ο Πενταρόβσκι φρόντισε, έχοντας φύγει από την Ελλάδα και επιστρέψει στη Βόρεια Μακεδονία, να «καρφώσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περίφημα τρία μνημόνια που έχουν μπει στο… «μούσκιο». Συγκεκριμένα, ο βορειομακεδόνας πρόεδρος, μιλώντας με συμπατριώτες του δημοσιογράφους, τούς εκμυστηρεύθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε επί λέξει την «εσωτερική πολιτική κατάσταση» όταν η συζήτηση, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου, έφτασε στα τρία μνημόνια, διαβεβαιώνοντάς τον πως αυτά θα ψηφιστούν την πρώτη «βολική πολιτική στιγμή». 

Με δεδομένη, μάλιστα, την στενή φιλική και πολιτική σχέση του πρωθυπουργού της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ με τον πρόεδρο της χώρας, αρκετοί στην Αθήνα -που δεν χάρηκαν από τις εκμυστηρεύσεις Πενταρόφσκι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ- εικάζουν πως ο Ζόραν Ζάεφ αποφάσισε, μέσω του προέδρου και φίλου του, να στείλει ένα πρώτο, διακριτικό μήνυμα στην Αθήνα ότι η υπομονή των Σκοπίων για την συμφωνία και τα μνημόνια, έχει αρχίσει να εξαντλείται…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: