11.10.21

Περνάει «απέναντι» ο Παυλόπουλος...


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μύστης στο πολιτικό ρεπορτάζ ή στα εσωκομματικά της ΝΔ για να γνωρίζει ότι οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προκόπη Παυλόπουλου είναι στο ναδίρ εδώ και αρκετό καιρό -εξ ου και ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην ανανεώσει τη θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Ωστόσο, ως τώρα, ο Παυλόπουλος, αν και έχει προβεί σε κάποιες παρεμβάσεις, έχει... φροντίσει να βρίσκεται εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης. Όμως, αυτό φαίνεται πως… τελειώνει: την περασμένη εβδομάδα, αν και αρκετά ΜΜΕ το «έθαψαν», ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ένα «φωτογραφικό», αλλά ηχηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: συγκεκριμένα, σε τοποθέτησή του, επανέλαβε την εθνική γραμμή περί «μίας και μόνης διαφοράς» με την Τουρκία και πρόσθεσε με νόημα «να μην λέμε για διαφορές». 

Για «διαφορές», όμως, έχει μιλήσει επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την γείτονα να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί λύση μέσω Χάγης. 

Η απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου δεν έχει να κάνει μόνο με την πραγματική εκτίμησή του ότι τα διαρκή… lapsus linguae του πρωθυπουργού είναι επικίνδυνα, αλλά ταυτοχρόνως δείχνουν πως εφεξής θα παρεμβαίνει πολιτικά. 

Βεβαίως, θα το κάνει με τρόπο και διακριτικά, αλλά δε θα διστάζει να εμπλέκεται στην πολιτική αντιπαράθεση, καθώς δεν έχει αποφασίσει να κρεμάσει τα «παπούτσια» του στην πολιτική…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: