13.10.21

Εξαψήφιες αποζημιώσεις...


...για ορισμένους από τους αστέρες του Mega...

Μυθικές αποζημιώσεις εξασφάλισαν οι αστέρες του Mega μετά την αλλαγή που επέβαλε στη νομοθεσία η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων. 

Το μεγαλύτερο μέρος από τα... έσοδα της δημοπρασίας της ταινιοθήκης της Τηλέτυπος (33.999.999 ευρώ) κατευθύνθηκε στους εργαζόμενους και όχι στις τράπεζες. 

Και καθώς στην Τηλέτυπος υπήρχαν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων οι αστέρες του καναλιού βρέθηκαν να εισπράττουν χρήματα που κυριολεκτικά έπεσαν από τον ουρανό και ξεπερνούν κάθε φαντασία, με βάση τη σημερινή, σκληρή πραγματικότητα και την ανεργία στον κλάδο.

Στην περίοδο της αποζημίωσης εντάχθηκε και το διάστημα κατά το οποίο είχαν φύγει από την εταιρεία και εργάζονταν σε ανταγωνιστικά κανάλια ή άλλες εταιρείες ή ακόμη συνεργάζονταν με το Δημόσιο. 

Αναγνωρίστηκαν μάλιστα και τα δελτία παροχής υπηρεσιών, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να αποδοθούν οι εισφορές σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΦΚΑ για το διάστημα αυτό, ενώ άλλα πρόσωπα κρύφτηκαν πίσω από εταιρικά σχήματα που είχαν ιδρύσει για να εργαστούν σε άλλα ΜΜΕ. Έλαβαν χρήματα φυσικά και όσοι αγωνίστηκαν για να κλείσει το Mega.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχε κινηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να αγοράσει την ταινιοθήκη, ορισμένοι από τους υπερκερδισμένους της σημερινής εποχής δεν θα είχαν πού να σταθούν, με μεγάλο χαμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην περίπτωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, κατά την επαναφορά της εταιρείας, επέβαλε τον συμψηφισμό των αποζημιώσεων με τα ποσά που είχαν αποκτήσει οι απολυμένοι από τον φορέα από την εργασία τους σε τρίτους. 

Η σημερινή κυβέρνηση, αντιθέτως, έδωσε λεφτά, παίρνοντας από τις τράπεζες και δίνοντας σε όσους είχαν φύγει από το Mega...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: