10.10.21

Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία με τουλάχιστον 16 νεκρούς...


Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ταταρστάν στη Ρωσία, όπου συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε αλεξιπτωτιστές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Από το δυστύχημα έχασαν... τη ζωή τους τουλάχιστον 16 από τους επιβαίνοντες, ενώ άλλοι επτά έχουν τραυματιστεί. Το τοπικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι επτά επιζώντες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ο ένας σε «πολύ σοβαρή κατάσταση», ανέφερε το RIA Novosti.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν ένα Let L-410 Turbolet, το οποίο είναι ένα δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος μικρών αποστάσεων.


Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο έδειξαν ότι το αεροσκάφος έσπασε στη μέση με έντονα τσακισμένο το ρύγχος.

Οι προδιαγραφές ασφάλειας των ρωσικών αερομεταφορών έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχήματα, ιδιαίτερα με παλιά αεροπλάνα σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν είναι σπάνια

Ένα Antonov An-26 μεταγωγικό αεροπλάνο συνετρίβη στην ρωσική Άπω Ανατολή τον περασμένο μήνα στοιχίζοντας τη ζωή σε 6 ανθρώπους. Επίσης και οι 28 επιβαίνοντες ενός δικινητήριου Antonov An-26 σκοτώθηκαν κατά την συντριβή του στην Καμτσάτκα τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: