7.9.21

Ένταση κατά το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη...



Ένταση που γρήγορα εκτονώθηκε σημειώθηκε γύρω στις 19.00 έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών στη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος στον Μίκη Θεοδωράκη. Η ουρά με τον κόσμο που ήθελε να αποχαιρετήσει τον Μίκη ήταν εκατοντάδες μέτρα και χρειάστηκε...να δοθεί παράταση κατά μία ώρα στο λαϊκό προσκύνημα ώστε να μπορέσει να προλάβει περισσότερος κόσμος να αποτίσει φόρο τιμής στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη.


Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί και την Τετάρτη (08/09) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 14.00. Στις 15.00 θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε το ΚΚΕ, για τον Μίκη Θεοδωράκη θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις 7.15 το πρωΐ της Πέμπτης (09/09) θα φτάσει στο λιμάνι της Σούδας η σορός του μουσικοσυνθέτη, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: