6.9.21

Πιθανότατα θα κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό...



...και τους καλλιτέχνες προαιρετικούς...

Θέλω να σας πω ότι είχα τον Αποστόλη απέναντί μου, τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, τον Τσολιά της «Ελληνοφρένειας», τον είχα πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς την επίσημη «στολή» του. Αλλά δεν θα σας τον περιγράψω. Αυτό... έλειπε, δα. Ο Αποστόλης λοιπόν εμφανίζεται απόψε στο «Αλσος» στο Πεδίον του Αρεως και με αφορμή αυτή την παράσταση, που την ονομάζει «Ζήτω το Πένθος», βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολιτικο-σατιρική συζήτηση. Ο,τι πρέπει για ζέσταμα για το βράδυ της Δευτέρας. Μην τον χάσετε, αξίζει πολύ.

● Συνηθίζεις να κατεβαίνεις στον κόσμο και να παίρνεις ατάκες, τώρα όμως δεν μπορείς πια να πλησιάσεις το κοινό...

Οι απαγορεύσεις του κορονοϊού με κάνουν να νιώθω σαν τον πρωθυπουργό που του απαγορεύει το επιτελείο του να συναναστραφεί με τον απλό κόσμο. Νομίζω σε λίγο θα αρχίσω να στήνω κι εγώ «τυχαίες συναντήσεις» στις παραστάσεις με «τυχαίους περαστικούς» -που συνήθως είναι μέλη κάποιας τοπικής της Ν.Δ.- που θα με αναγνωρίζουν δημόσια ως κομψό γκόμενο προκειμένου να βρω παραθυράκι στα μέτρα και να έρθω σε επαφή έστω με ένα κομμάτι του κοινού. Το πιο καλόγουστο.

 ● Είσαι και ανέμελος;

Δεν είμαι και ο Happy Traveler του Μαξίμου, αλλά τον κάνω τον τουρισμό μου. Προσπαθώ να πάω σε όσο περισσότερα ορεινά μέρη μπορώ.

● Γιατί στα ορεινά;

Το κάνω σαν επικήδειο, σαν αποχαιρετιστήριο στα βουνά μας που του χρόνου μπορεί να μην είναι στη θέση τους και να μην τα ξαναδώ, είτε λόγω εξόρυξης είτε λόγω της διακοσμητικής (sic) ορμής των ανεμιστήρων της πράσινης ανάπτυξης.

● Η αστυνομία, εκτός από το να... σβήνει τις φωτιές, σε τι άλλο είναι χρήσιμη;

Στο να τις ανάβει.

● Πότε και πώς;

Κυρίως όταν φοράει πολιτικά και θέλει να διαλύσει μια διαδήλωση.

● Είσαι φαν του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Εννοείται. Είναι ακόμα ζήτημα επιλογής; Δεν έγινε υποχρεωτικό; Εγώ αυτό έχω καταλάβει απ’ τα Πετσωμένα κανάλια.

● Του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη;

Ας είναι ελαφρύ το κόμμα που θα τον σκεπάσει.

● Της Νίκης Κεραμέως;

Η Κεραμέως έκανε το εξής ασύλληπτο. Σκαρφίστηκε πως προκειμένου να φεύγουν τα καλύτερα μυαλά μας και οι επιστήμονές μας στο εξωτερικό, θα καταργήσουμε τους επιστήμονες αφήνοντας εκτός Πανεπιστημίων πάνω από 40.000 νέους. Λανσάροντας ταυτόχρονα το σύνθημα «Ιδιωτική Παιδεία για όλους». Οσους έχουν λεφτά. Θύμα αυτής της πολιτικής έπεσε και η κόρη του πρωθυπουργού. Τουλάχιστον δεν εγκλωβίστηκε η κοπέλα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Αυτή η ατάκα της Κεραμέως ότι «επιτέλους οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια», δεν είναι λίγο σαν την «απαγκίστρωση» του Κουβέλη; Πάλι ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς μού μυρίζει. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερη υπουργός από νεωκόρος.

• Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην «Εφ.Συν.» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πως θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν...

Ο Τσίπρας είπε επίσης ότι είναι αριστερός, ότι θα καταργήσει το μνημόνιο, ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ότι το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι έκτρωμα -εκτός από 55 διαβολικά καλά άρθρα που τελικά ψήφισε- και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα σας πως θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Είμαστε πολύ λίγοι και μικροί για να ερμηνεύσουμε τον καλλιτέχνη.

● Ποια κυβέρνηση ωστόσο προσφέρεται περισσότερο για σάτιρα, της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ;

Κόμμα που έχει στο όνομά του τη λέξη Δημοκρατία και το κυβερνητικό του σχήμα απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τα τσικό του Καρατζαφύρερ, μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο; Ο θεογκόμενος Μεσσίας ταξιδευτής με κάνει να αναρωτιέμαι κάθε τόσο από πού ψωνίζει υπουργούς, από τα πανέρια, απ’ τις εκπομπές του «Τηλεάστυ»...

● Ή από το Σύνταγμα, τη συγκέντρωση των αρνητών...

Βγαίνει μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος και διαλέγει όποιον διαδηλώνει με τη μεγαλύτερη εικόνα της Παναγίας ή κρατάει ψηλότερα φωτογραφίες του χουντικού Παπαδόπουλου...

● Κι αν κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και στους καλλιτέχνες;

Με την πολιτική και τη στάση του υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στους καλλιτέχνες δίνω μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και τους καλλιτέχνες προαιρετικούς.

● Ποιους χειροκροτούμε απόψε από τα μπαλκόνια μας;

Θα πρότεινα, σαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο χειριστή της μάνικας και της προστασίας του πολίτη, να ρίξουμε ένα τελευταίο χειροκρότημα σε όποιον αστυνομικό περάσει από κάτω. Ή και, γιατί όχι, ένα standing ovation στον ίδιο τον υπουργό των μεγάλων επιτυχιών που μετέτρεψε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε υπουργείο προστασίας του χρυσαυγίτη, υπουργείο προστασίας του Φουρθιώτη, υπουργείο προστασίας της νύχτας, υπουργείο προστασίας των βιαστών, των παιδεραστών, των γυναικοκτόνων, υπουργείο αποκλειστικής προστασίας της εικόνας του ταξιδιώτη. Αθάνατος Μιχάλη! Να προσέχεις τον Παντέλο.

🔴 INFO: Σήμερα, Αλσος Θέατρο. Πεδίον του Αρεως. Εισιτήρια: Από 13 έως 25 ευρώ - Ε ζώνη (Φοιτητικά) 10 ευρώ.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: