10.9.21

Οι υποψήφιοι αποκαλύπτονται...


Tο πολιτικό και ιδεολογικό τους στίγμα, τις προτεραιότητές τους αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υποψηφιοτήτων τους έχουν αρχίσει να διατυπώνουν οι διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. 
Η Φώφη Γεννηματά, ως πρόεδρος του φορέα της Κεντροαριστεράς, συναντήθηκε χθες με τον... επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ, όπου είχε την ευκαιρία να διατυπώσει με σαφήνεια την άποψή της για το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, επιχειρώντας να καταδείξει τις διαφορετικές κατευθύνσεις που ακολουθούν Σοσιαλδημοκράτες και Συντηρητικοί, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση της Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι «προωθεί την κατάργηση των συμβάσεων, τη φτηνή και απαξιωμένη εργασία» και ότι θεωρεί την ασφαλή και με δικαιώματα εργασία «ως εμπόδιο για την πρόοδο και την εξέλιξη». Από την άλλη πλευρά, όπως είπε, «οι Σοσιαλιστές αγωνιζόμαστε για πλήρη απασχόληση, αξιοπρεπείς αμοιβές, εργασία με ρυθμίσεις και κανόνες, με τους εργαζόμενους ασφαλείς».

Στις πρόσφατες διαφοροποιήσεις του από την επίσημη γραμμή (για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη και την τροπολογία για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς) αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι η εκτός γραμμής στάση του ήταν κάτι αναγκαίο «γιατί σε αυτή την παράταξη υπάρχουν παρά πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν σκέφτονται όπως σκέφτηκαν αυτοί που έβγαλαν τις ανακοινώσεις» και «γιατί είμαι και υποψήφιος πρόεδρος» (Ρ/Σ «Παραπολιτικά»). Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε την υπόσχεση ότι αν εκλεγεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα επιστρέψει στο όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ζήτησε να προσδιοριστούν το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και η ημερομηνία των εκλογών.

Μια «αξιόπιστη» εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, με ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, αποκέντρωση της κομματικής δομής, απαλλαγή από παλαιοκομματικές συμπεριφορές και καθεστωτικές νοοτροπίες και η σφυρηλάτηση ενός νέου ήθους και ύφους εξουσίας είναι τα ζητούμενα, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, για την ανάκαμψη του Κινήματος Αλλαγής (εφημερίδα «Ελευθερία» Καλαμάτας).

Για τον έτερο διεκδικητή της ηγεσίας, Χάρη Καστανίδη, «δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη Δεξιά», αλλά «μια ευκρινής ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, ώστε να αντιλαμβάνεται διαρκώς ο πολίτης τι σημαίνει ένα κόμμα να εκπροσωπεί τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού τον 21ο αιώνα» (iEidiseis). Απαντώντας σε ερώτηση για τους «εκσυγχρονιστές που στηρίζουν Μητσοτάκη» ο πρώην υπουργός απαντά με νόημα: «Μερικοί από τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησαν διαφορετικές ηγεσίες, εντάχθηκαν σε διάφορους συσχετισμούς και ομάδες, προτού καταλήξουν πούροι δεξιοί»…

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: