5.9.21

Κλειστεί παραμένει η μονάδα ΜΕΘ...



...που πρόσφερε η «Επιτροπή Ελλάδα 2021»...
Την ώρα που τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό, οι 18 κλίνες ΜΕΘ, προσφορά της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και της «Επιτροπής Ελλάδα 2021», εξακολουθούν να είναι ανεργές.

Όπως... θύμισε πρόσφατα η «Εφ.Συν.» («Πληρότητα 100% στις ΜΕΘ»), την υπερσύγχρονη μονάδα εγκαινίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Απρίλιο στο Νοσοκομείο Παπανικολάου αλλά αυτή δεν λειτούργησε λόγω έλλειψης προσωπικού, το οποίο αφενός δεν υπήρχε και όταν εγκαινιάστηκε και αφετέρου δεν έχουν καν προκηρυχτεί θέσεις για τη στελέχωσή της.

Χθες η κ. Αγγελοπούλου έφτασε να ζητήσει την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Θάνου Πλεύρη για το ζήτημα. «Περιμέναμε ότι θα βοηθήσουν στη συγκεκριμένη συγκυρία, έστω και μία ζωή να σωθεί είναι σημαντικό. Κάνω έκκληση στο νέο Υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό να δώσουν λύση» δήλωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Ερώτηση για το θέμα έκαναν την Πέμπτη 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Β` Θεσσαλονίκης, Δώρας Αυγέρη κατηγορώντας το «επιτελικό κράτος» για διπλή ανικανότητα, αφού δεν μπορεί να αξιοποιήσει τη δωρεά προς το ΕΣΥ προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και των ίδιων των δωρητών και αφήνει τα μεγάλα νοσοκομεία υποστελεχωμένα σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας, προκαλώντας την αντίδραση των υγειονομικών.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι οι συγκεκριμένες κλίνες «άνοιξαν χωρίς εντατικολόγους, χωρίς καμία πρόσληψη νέου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη λειτουργία τους. Λειτούργησαν μόλις δύο μήνες, και μόνον οι μισές, με μετακινήσεις προσωπικού από άλλες μονάδες. Η νέα κινητή ΜΕΘ έκλεισε τελείως τον Μάιο, χωρίς προοπτική επαναλειτουργίας της».

«Κι ενώ, στο μεταξύ, υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δεν αξιοποιούνται ελλείψει προγραμματισμού και προσωπικού, ήδη στο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης έχουν προκληθεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα από την πληρότητα των κλινών ΜΕΘ-Covid και την διάθεση κλινών ΜΕΘ μη-Covid για Covid περιστατικά. Και φυσικά, σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η αναστολή των συμβάσεων εργασίας υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου» σημειώνουν.

Οι 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον κ. Πλεύρη να λάβει μέτρα ώστε να λειτουργήσουν άμεσα και στο σύνολό τους οι 18 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», αλλά και να στελεχωθούν με νέο προσωπικό, χωρίς μετακινήσεις και αποδυνάμωση άλλων κλινικών, καθώς «απαιτείται άμεση κινητοποίηση και αντίδραση, ώστε να αποφύγει η Θεσσαλονίκη ένα δεύτερο έγκλημα σαν κι αυτό που συντελέστηκε το περασμένο φθινόπωρο».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: