12.9.21

Ο Κάλε Ροβάνπερα νικητής του Ράλι Ακρόπολις...



Τη δεύτερη πρωτιά της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) σημείωσε ο 20χρονος Φιλανδός Κάλε Ροβάνπερα που αναδείχθηκε νικητής στο Ράλι Ακρόπολις.

Ο... οδηγός της Toyota πρώτευσε στον ένατο φετινό αγώνα του παγκόσμιου σιρκουί, αφήνοντας πίσω του δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, τον Οτ Τάνακ (Hyundai) και τον Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota).

Ο Φιλανδός κέρδισε τις τέσσερις πρώτες από τις έξι ειδικές διαδρομές και ξεκίνησε σήμερα για τις τρεις τελευταίες έχοντας απόσταση 30 δευτερολέπτων από τον Τάνακ και 40 από τον Οζιέ.



Η κατάταξη

Ο Ροβάνπερα κυριάρχησε και στην Power Stage, κερδίζοντας επιπλέον πέντε πόντους, ενώ ο Έλφιν Έβανς ήταν δεύτερος με Yaris, ο Οζιέ τρίτος και την πεντάδα συμπλήρωσαν ο Τιερί Νουβίλ που πήρε δύο βαθμούς με Hyundai i20 και ο Οτ Τάνακ με έναν.

Ο Οζιέ δεν ρίσκαρε ούτε στην Power Stage κι έφτασε χωρίς απρόοπτα στον τερματισμό, αυξάνοντας στους 44 βαθμούς τη διαφορά του από τον Έβανς, στους 50 από τον Νεβίλ και στους 51 από τον Ροβάνπερα, τρεις αγώνες πριν το τέλος της περιόδου.



Οι βαθμολογίες

Πρώτος Έλληνας ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης που με Ford Fiesta κατέλαβε τη 19η θέση (με συνολική διαφορά 27:17,5 από το νικητή).

O επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί 1-3 Οκτωβρίου στη Φινλανδία, ενώ η σεζόν ολοκληρώνεται σε Ισπανία (14-17 Οκτωβρίου) και Ιαπωνία (11-14 Νοεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: