13.9.21

Καλή σχολική χρονιά με... ιδιωτική πρωτοβουλία...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να βρεθεί κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο χτυπημένο από τον σεισμό Δαμάσι για να εγκαινιάσει το δημοτικό σχολείο που δεν χτίστηκε από την πολιτεία αλλά με δωρεά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, της γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην... ανάληψη και κάλυψη ενός ευρύτατου φάσματος δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Ο καταστροφικός σεισμός του περασμένου Μαρτίου άφησε σοβαρές πληγές στη θεσσαλική πόλη με πρόσφατο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» να αναδεικνύει τον καταυλισμό σεισμόπληκτωνπου «φύτρωσε» 50 μόλις μέτρα από το σχολείο.

«Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος. Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη» ανέφερε από το Δαμάσι ο Κ. Μητσοτάκης. 

Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», Γιώργο Περιστέρη, για την ταχύτητα, όπως είπε, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου αυτό το υπερσύγχρονο σχολείο. «Καταφέραμε, όντως, με ταχύτητες ασυνήθιστες για το ελληνικό Δημόσιο να είμαστε έτοιμοι όπως είχαμε δεσμευτεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί πως θα παραβρεθεί στον αγιασμό του σχολείου κάνοντας πράξη την υπόσχεσή του και το σχολείο μπορεί να χτίστηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία δε συνέβη το ίδιο και με τα κατεστραμμένα σπίτια και τα άλυτα προβλήματα που παραμένουν στην τραυματισμένη από το σεισμό περιοχή.

Για επίσκεψη – μνημείο πολιτικού θράσους και υποκρισίας έκανε λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας επισημαίνοντας ότι «το κτήριο χτίστηκε στα ερείπια του σχολείου που καταστράφηκε από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου, μέσω πρωτοβουλίας ιδιωτικής εταιρείας, τη στιγμή που τα προβλήματα των σεισμόπληκτων κατοίκων του Δαμασίου παραμένουν άλυτα, έξι μήνες αργότερα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: