Για να τελειώνουμε με τους δήθεν πατριώτες που θυμήθηκαν τους Κύπριους. Σχετικά με τους πολιτικούς λόγους που επελέγη ο Κύπριος πολιτικός κ. Στυλιανίδης έγραψα σχετικό σχόλιο με τον τίτλο, «Στυλιανίδης, ο «εισαγόμενος» για να ξεχαστεί ο… Αποστολάκης»...
Υπάρχουν δυο διαφορετικά ανεξάρτητα κράτη, Ελλάδα και Κύπρος, με ένα έθνος -με την πλειοψηφία των Κυπρίων- που είναι Έλληνες. Για να μπαίνει τέλος στην προπαγάνδα και στα διάφορα που παπαγαλίζουν κάποιοι ότι δεν είναι πρώτη φορά που Κύπριος γίνεται Υπουργός στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσουμε ότι η κριτική δεν απορρέει από την καταγωγή αλλά στο γεγονός ότι γίνεται μεταγραφή, εισαγωγή πολιτικού από άλλη χώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Και αυτό είναι πρωτόγνωρο!
Επίσης ο Λουκής Ακρίτας, έζησε στην Ελλάδα, πολιτογραφήθηκε και ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση. Εκλέχτηκε στην Ελλάδα βουλευτής ενώ η Κύπρος το 1960 ανεξαρτητοποιήθηκε από την Βρετανία, σύμφωνα με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.
Ο Κρανιδιώτης πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Από το 1976 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και την περίοδο 1981-1984 υπηρέτησε ως σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για το Κυπριακό. Την περίοδο 1981–1989 διετέλεσε ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα, και κατόπιν ως γενικός γραμματέας (1993-1994), από το 1988 ως το 1990 ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και από τις 8 Ιουλίου 1994 υφυπουργός Εξωτερικών, έως τον Ιανουάριο του 1995. Το 1995 έγινε Ευρωβουλευτής στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος ορίστηκε τότε Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 3 Φεβρουαρίου 1997 ορίστηκε ξανά υφυπουργός Εξωτερικών.
Για να τελειώνουμε με την χοντροκομμένη προπαγάνδα ώστε να εξυπηρετηθεί η μικροκομματική ανάγκη εντυπωσιασμού και συμβολισμού για εσωτερική κατανάλωση και να μην συγκρίνουμε μη συγκρίσιμα μεγέθη.
Τα γράφω εγώ γεννημένος στην Κύπρο το 1973!
Υ.Γ Ας μας απαντήσει ο κ. Στυλιανίδης αν χρηματοδοτήθηκε για να προωθήσει το σχέδιο Ανάν, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του που υπενθυμίζει η εφημερίδα Δημοκρατία.
Μας λένε μάλιστα κάποιοι, ότι, πόσο καλύτερα θα ήταν να είχαμε συμφωνήσει στο σχέδιο Ανάν. Δηλαδή να είχαμε παραδώσει την Κύπρο εθελοντικά για να μην βρισκόμαστε στη σημερινή κατάσταση και να δεχόμαστε τις απειλές του Ερντογάν. Όπως ακριβώς κάναμε με τη στάση της κυβέρνησης Σημίτη στα Ίμια. Που νομιμοποιήσαμε τις γκρίζες ζώνες και άλλες συνοριακές διαφορές που προκλητικά διεκδικούσε η Τουρκία. Όλους αυτούς δεν τους ένοιαζε αν διαλυόταν η Κυπριακή Δημοκρατία και τη θέση της να καταλάμβανε ένα τουρκικό προτεκτοράτο για να έχουμε ήσυχα καλοκαίρια.
Υπάρχει κανείς νοήμονας που θα πίστευε ότι ο Ερντογάν δεν θα έκανε τίποτα από όλα αυτά που κάνει σήμερα αν είχε ψηφιστεί το σχέδιο Ανάν; Χειρότερη θα ήταν η κατάσταση! Και φανταστείτε τι θα γινόταν στην Κύπρο, θα είχε ήδη τιναχτεί στον αέρα με δραματικές επιπτώσεις εντός και εκτός αυτής. Δηλαδή σύμφωνα με την τότε λύση η κεντρική εκτελεστική εξουσία δεν θα μπορούσε να λάβει την παραμικρή απόφαση από τη στιγμή που το τουρκοκυπριακό «καντόνι» θα έθετε βέτο.
«Πατριώτες» της ΝΔ που πανηγυρίζετε για τον Στυλιανίδη, ευτυχώς που τότε είχαμε Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή...
Νίκος Παναγιωτόπουλος
newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου