24.9.21

"Κανονικότητα. Banalisation...


Μαγική διαδικασία. Την πρώτη μέρα φωνάζουμε, την άλλη ελάχιστα, την τρίτη μπανάλ. Όλα τα καταπίνουμε"...
30 νεκροί τη μέρα 300 στην εντατική, πληροφορία στα back vocals, τη συνηθίσαμε.  Όσο πεθαίνουν όλα κανονικά.  Τακτικές γυναικοκτονίες τελετουργία, έθιμο. Τη σκότωσα γιατί την αγαπούσα, λούπα, παίζει συνέχεια. Κάθε βδομάδα κι άλλος Μπογδάνος λεκές... Βρίζουμε. Μπανάλ κι εμείς. Μιλιούνια ειδικοί φρουροί καφέδες στις γωνίες, αστικό φολκλόρ. Νοσοκομεία χωρίς προσωπικό. Κανονικότητα. Κλειστά στρατόπεδα φύλαξης. Κανονικά. Ακριβαίνει το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης. Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Κανονικά.
Κανονικότητα. Banalisation. Μαγική διαδικασία. Την πρώτη μέρα φωνάζουμε, την άλλη ελάχιστα, την τρίτη μπανάλ. Όλα τα καταπίνουμε.
Κι οι άλλοι πώς κανονικοποιούν, πώς γίνονται κανονικότητα; Τι είναι κανονικό για τον άνεργο; Πώς πεθαίνει ο μεσήλικος μικρομεσαίος; Ο πατέρας αντιεμβολιαστής στα κάγκελα του σχολείου τι νιώθει νορμάλ; Τι κανονικοποιεί η πιτσιρικαρία; Πώς τραγουδιέται η "φάπα στη γκόμενα"; Πώς κανονικοποιείται το queer; Τι σημαίνει κανονικότητα στην τραπ; Πώς γίνεται το Σφαγείο να με δονεί και να σου μυρίζει μούχλα μεταπολίτευσης; Πώς βλέπουν οι άνεργοι τους απεργούς του delivery; Πώς τους βλέπει η Γιάννα Αγγελοπούλου; Σε πόσες μέρες θα γίνει κανονικότητα το uninstall efood; Πόσο απέχει η κανονικότητα της ΓΣΕΕ από την κανονικότητα των ντελιβεράδων;
Καθρέφτες. Η υψηλή τέχνη των μίντια, όλων των μίντια, ακόμα και των κλειστών μας περιγύρων ως μίντια, δεν είναι η κατασκευή πραγματικότητας, είναι η κατασκευή κανονικότητας. Ο καθένας την κανονικότητά του τη νομίζει ίδια με των άλλων.
Η χώρα κυλάει στην λεωφόρο της κανονικότητας. Κοιτάμε έξω, ο καθένας το δικό του τοπίο. Ως εδώ όλα καλά.
Κάποτε αρκεί ένα μικρό χαλίκι από το πουθενά για να διαλυθεί το παρμπρίζ.
Κάποτε όχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: